ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το αξίωμα του δημάρχου θα διεκδικήσει ο Νίκος Ευστ. Αλεξίου

Written by aeginalight

Την διεκδίκησή του για τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Αίγινας στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές, του 2023, ανακοίνωσε επίσημα ο κ. Νίκος Αλεξίου σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Μιράντα.
Ο κ. Νίκος Αλεξίου, δημοσιογράφος και κοινοτικός σύμβουλος στην Κοινότητα Αίγινας, παρουσίασε το όνομα και το σήμα της παράταξής του, επισημοποιώντας έτσι την υποψηφιότητά του την οποία είχε γνωστοποιήσει από τον Φεβρουάριο.

Η πρώτη υποψηφιότητα για τις επόμενες εκλογές, η οποία ανακοινώνεται πολύ νωρίτερα από την προεκλογική περίοδο. Και το όνομα αυτής: “Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα“. Στο σήμα πλαισιώνεται από στεφάνι που σχηματίζουν δύο κλαδιά, δάφνης και ελιάς, όπως ακριβώς το στεφάνι που αποτυπώνεται στον Φοίνικα, το πρώτο νόμισμα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους που κόπηκε από τον Καποδίστρια στην Αίγινα το 1828.

Ο κ. Κώστας Μωρόγιαννης, πρώην αντιδήμαρχος Αίγινας, άνοιξε και έκλεισε την εκδήλωση. Παρουσίασε τον κ. Ν. Αλεξίου και μετέφερε μήνυμα στήριξης της Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας κ. Σβετλάνας Λεονίδη και του πρώην αντιδημάρχου Δήμου Πειραιά κ. Γιώργου Δαβάκη.
Ο κ. Νίκος Αλεξίου για το όνομα ​και το σήμα της παράταξης,​ ​ό​πως είπε​,​ συμβολικό το όνομα, συμβολικό και το σήμα που συμβολίζει την ευημερία και την ειρήνη, όπως συμβολίζουν η δάφνη και η ελιά: «Με ευημερία, με πρόοδο και με ειρήνη θα προχωρήσουμε και εμείς εδώ στο νησί μας γυρίζοντας σελίδα σε πολλά πράγματα»
Σύντομος και περιεκτικός, μίλησε για το αδιαπραγμάτευτο της Αίγινας ως η πρώτη πρωτεύουσα και για τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες της παράταξής του. Δήλωσε περήφανος που μαζί με τους συνεργάτες του έχουν εκπονήσει ένα πρόγραμμα 60 μεγάλων και μικρότερων έργων το οποίο θα δοθεί εν καιρώ στη δημοσιότητα και ήδη συντάσσεται η ιδρυτική προκήρυξη.
Την στήριξή τους στον υποψήφιο δήμαρχο, δήλωσαν παίρνοντας το βήμα: ο κ. Σάκης Σακκιώτης πρώην Δήμαρχος Αίγινας, ο κ. Λευτέρης Χρυσοφάκης πολιτευτής με το Κίνημα Αλλαγής στον Πειραιά, ο κ. Ζήσης Χροναίος πρώην πρόεδρος Δ.Σ. Αίγινας και ο εκπαιδευτικός κ. Θωμάς Κουρκούνας.
Ο κ. Σ. Σακκιώτης και ο κ. Ζ​. Χροναίος αναφέρθηκαν εκτεταμένα στην ιστορική τεκμηρίωση του ότι η Αίγινα ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας και όχι πρώτη προσωρινή.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και ευχήθηκε στον υποψήφιο δήμαρχο ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης, αναφέροντας την καλή συνεργασία τους στο Δ.Σ. της Κοινότητας, την μαχητικότητα και τον πολιτικό πολιτισμό του κ. Ν. Αλεξίου.
Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.