FEATURED ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Αίγινα τιμά τον Άγιο Νεκτάριο

Written by aeginalight

Στις 9 Νοεμβρίου τιμάται η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, του Αγίου του 20ου αιώνα που εγκαταστάθηκε στην Αίγινα το 1904 και έκτισε εδώ την γυναικεία μονή της Αγίας Τριάδας. Προστάτης, πηγή δύναμης και ευλογίας για όλους του Αιγινήτες, αλλά και για πιστούς από όλο τον κόσμο που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ιερά Μονή και τον Ιερό Ναό στην Αίγινα.

«Σηλυβρίας τον γόνον και Αιγίνης τον έφορον, τον εσχάτοις χρόνοις φανέντα, αρετής φίλον γνήσιον, Νεκτάριον τιμήσωμεν πιστοί…»

Η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 τελέστηκε με λαμπρότητα και επισημότητα, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα όσο το δυνατόν, παρουσία της Δημοτικής Αρχής Αίγινας, επισήμων καλεσμένων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ακολούθησε λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αγίου Νεκταρίου γύρω από τον Ιερό Ναό, χωρίς τη συμμετοχή των πιστών, με τους Ιεράρχες και τους ιερείς, την Ηγουμένη και τις μοναχές της Αγίας Τριάδας, το Πολεμικό Ναυτικό, τους σημαιοφόρους των σχολείων και υπό τους ήχους του μουσικού συλλόγου ΜΟΥ.Σ.Α.

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Νεκταρίου μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο στην Μητρόπολη και η επιστροφή της θα γίνει στις 16:15 το απόγευμα.
Δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω covid-19, η μεγάλη λιτανεία στην παραλία και στο κέντρο της Αίγινας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς

Σημαιοστολισμένη, γιορτινή και φιλόξενη, η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας-Αγίου Νεκταρίου, όπου διατηρείται και το κελί του Αγίου, δέχτηκε αρκετούς επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και άλλες Ορθόδοξες χώρες.

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.