ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάμε Σινεμά: Τρεις ταινίες στον κινηματογράφο ΤΙΤΙΝΑ

Written by aeginalight

ΣΙΝΕ ΤΙΤΙΝΑ

“Το κρύο της Τραπεζούντας”

  Πέμπτη 9/12  και Παρασκευή 10/12
8.15 (βραδινή)

 Σάββατο 11/12

8.15 (βραδινή)

Κυριακή 12/12 
7.15 (βραδινή)

Σας υπενθυμίζουμε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική μέσα στο σινεμά 
Τιμή εισιτηρίου 7,00 ευρώ & 5,00 παιδικό
Παρακαλείστε όπως έχετε το ακριβές αντίτιμο

Tούρκικη ταινία, σκηνοθεσία Μουσταφά Καρά, 2016, 130′ 
«…Ο Μεχμέτ ζει με την οικογένειά του σε ένα ορεινό χωριό της Μαύρης Θάλασσας μέσα σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Βγάζει το ψωμί του εκτρέφοντας λίγα ζώα, ενώ παράλληλα ψάχνει για κοιτάσματα πολύτιμων μετάλλων στα γύρω βουνά. Η αναζήτησή του αυτή, σχεδόν εμμονική, συγκεντρώνει τα χλευαστικά σχόλια του περιβάλλοντός του. Με τα χρέη να τρέχουν και το βάρος της δουλειάς να πέφτει αποκλειστικά στις γυναίκες του νοικοκυριού, -σύζυγο και μάνα- η κατάσταση για τον Μεχμέτ γίνεται ασφυκτική. Μοναδική του ελπίδα μια ταυρομαχία για την οποία θα πρέπει να προετοιμάσει το προσφορότερο προς πώληση ζώο του..».

Ρεαλιστική απεικόνιση της σύγχρονης βουκολικής ζωής, αλλά και μυστηριώδης περιπλάνηση που αγγίζει τα όρια του παράδοξου και του μεταφυσικού, η ταινία ξεχωρίζει κυρίως για το ατμοσφαιρικό της ύφος. Γυρισμένη και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, μέσα σ’ ένα άγριας ομορφιάς φυσικό τοπίο,το οποίο λειτουργεί σαν αναπόσπαστο κομμάτι των πρωταγωνιστών και της ίδιας της δράσης, μοναδικός σύμμαχος αλλά και εχθρός στον αγώνα τους για επιβίωση. Ο ήρωας, ένας Δον Κιχώτης των ορέων, ψάχνοντας επίμονα για χρυσό, καταβάλλει απίστευτη σωματική προσπάθεια κυνηγώντας ένα όνειρο άπιαστο, προς πείσμα των πάντων αλλά και κάθε λογικής. Ταινία σπάνιας εικαστικής ομορφιάς η οποία έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία σε φεστιβάλ που συμμετείχε.

Στα τουρκικά με ελληνικούς υπότιτλους / In Turkish with Greek subtitles

“Οι Αθάνατοι – Eternals”

Παρασκευή 10/12 και  Σάββατο 11/12
5.30  (απογευματινή)

Κυριακή 12/12 
9.15 (βραδινή)

Δευτέρα 13/12
7.15 (απογευματινή)

Τιμή εισιτηρίου 7,00 ευρώ & 5,00 παιδικό
Παρακαλείστε όπως έχετε το ακριβές αντίτιμο

Επιστημονικής φαντασίας – Οι Υπέρ Ήρωες της Μαρβέλ, με τους Αντζελίνα Τζόλι, Σάλμα Χάγιεκ, Κιτ Χάρινγκτον κα.

Ακολουθώντας τα γεγονότα της ταινίας «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη», μια απροσδόκητη τραγωδία αναγκάζει τους Eternals («Αθάνατοι» – «Ουράνιοι»)ναεπανενωθούν εναντίον των πιο αρχαίων εχθρών της ανθρωπότητας, των Deviants. Οι Eternals είναι μία παντοδύναμη φυλή κοσμικών πλασμάτων που υπάρχουν εδώ και εκατομμύρια χρόνια στο ηλιακό μας σύστημα. Μοιάζουν άνθρωποι, όμως η βιολογία τους είναι διαφορετική και τους προσφέρει υπερδυνάμεις, φοβερή αντοχή, και μεγάλης διάρκειας ζωή.Η δημιουργία τους προέκυψε από πειράματα που έκαναν οι κοσμικοί θεοί Celestials και οι περισσότεροι Eternals έχουν επιλέξει έναν φιλειρηνικό τρόπο ζωής. Οι Celestials δεν δημιούργησαν μονάχα τους Eternals όμως. Μέσα από τα πειράματα αυτά διαμορφώθηκαν και οι συγγενείς τους, οι πολεμοχαρείς Deviants, με συχνά αποτρόπαια εμφάνιση που αντικατοπτρίζει την εσωτερική τους φύση. Οι Eternals και οι Deviants βρίσκονται πάντοτε σε πόλεμο και ενίοτε την πληρώνει η ανθρωπότητα.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί μια ομάδα εξαίρετων ηθοποιών όπου ο καθένας αντιπροσωπεύει ένα ΥπερΉρωα με υπερφυσικές δυνάμεις και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διακρίνονται στις μάχες.

Στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους / In English with Greek subtitles

“Πίτερ Ράμπιτ 2 – Ο λαγός το ‘σκασε”
Παιδικό – Μεταγλωττισμένο, 2021

 

Παρασκευή 10/12 και  Σάββατο 11/12
4.00  (απογευματινή)

Κυριακή 12/12 
11.15 (πρωινή) και 5.00 (απογευματινή)

«…Η Μπέα, ο Τόμας και οι υπόλοιποι λαγοί έχουν φτιάξει μια μικρή οικογένεια, αλλά ο Πίτερ είναι και πάλι εκείνος που, με τις σκανταλιές του, μοιάζει παράταιρος. Μακριά από τον κήπο, ο Πίτερ βρίσκει έναν κόσμο όπου οι σκανταλιές εκτιμώνται, αλλά όταν η οικογένειά του θα ρισκάρει τα πάντα για να τον βρει, πρέπει κι’ ο ίδιος να επιλέξει τι είδους λαγός θέλει να είναι..».

Ηθοποιοί και κινούμενα σχέδια μαζί, ευχάριστο, ενθουσιώδες για τους μικρούς μας φίλους, μεταγλωττισμένο με τις φωνές γνωστών ηθοποιών και τραγουδιστών.

Τιμή εισιτηρίου: 5.00 ευρώ παιδικό

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.