ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα” για την Υδροδότηση του νησιού

Written by aeginalight
Στον “αέρα” η ομαλή υδροδότηση του νησιού μας

 

Η Δημοτική παράταξη “Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα” παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τα τεκταινόμενα γύρω από την ομαλή υδροδότηση του νησιού μας. Συγκεκριμένα από την 11η Ιανουαρίου είναι στον “αέρα” ο τρόπος με τον οποίο θα φτάνει το νερό στις βρύσες των πολιτών και αυτό με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου Αίγινας.
Ο κ. Δήμαρχος με μια άκρως αδιανόητη ενέργεια βιάστηκε να προεξοφλήσει την επιτυχημένη πορεία των δοκιμών του υποθαλάσσιου αγωγού, πριν καν ακόμα το έργο ολοκληρωθεί και γίνει η επίσημη παράδοση-παραλαβή του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να διαρρήξει τις σχέσεις του Δήμου με την εταιρεία που εδώ και δεκαετίες υδροδοτεί με υδροφόρα πλοία το νησί, “σπάζοντας” την συμβατική υποχρέωση του Δήμου η οποία  έχει υπογραφεί με την από 27 Αυγούστου 2021 σύμβαση μεταφοράς πόσιμου νερού και η οποία έχει διάρκεια δώδεκα μήνες.
Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας σε εξώδικη δήλωση του προς το Δήμο Αίγινας (Κοινοποιούμενη στον Περιφερειάρχη Αττικής και προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιώς τονίζει, μεταξύ άλλων, πως: “Η κοινοπραξία μας θα συνεχίσει την μεταφορά νερού στο νησί της Αίγινας μόνο σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην παραπάνω σύμβαση”.
Παράλληλα η εταιρεία μεταφοράς του νερού ζητά να της καταβληθεί μέχρι την 11η Ιανουαρίου 2022: Ολόκληρο το υπόλοιπο ποσό της αμοιβής της( ποσό των 2.048.067 € πλέον ΦΠΑ) καθώς και την εγγυητική επιστολή που έχουν καταθέσει για την εν λόγω σύμβαση.

Εν κατακλείδι ο κ. Δήμαρχος Αίγινας με ένα “αυθαίρετο” έγγραφο από 3/1/2022 του (με δική του υπογραφή χωρίς προηγούμενη απόφαση συλλογικού οργάνου του Δήμου) προεξόφλησε την επιτυχή έκβαση των δοκιμών του υποθαλάσσιου αγωγού, ενός έργου που ακόμα δεν έχει παραλάβει επίσημα ο Δήμος Αίγινας και προτίμησε τον “επικίνδυνο” δρόμο της σύγκρουσης με την εταιρεία μεταφοράς νερού. Έναν ολισθηρό δρόμο που αφενός θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα του Δήμου Αίγινας ο οποίος καλείται να καταβάλλει ένα υπέρογκο ποσό για την αντισυμβατική του συμπεριφορά και αφετέρου να αφήσει τους κατοίκους της Αίγινας χωρίς νερό.

Η παράταξη μας ζητά άμεση σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου ώστε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ο κ. Δήμαρχος να αναθεωρήσει την άνευ προηγουμένου αδικαιολόγητη απόφαση του.

 

Νίκος Ευστ. Αλεξίου, Υποψήφιος Δήμαρχος, Κοινοτ. σύμβουλος Αίγινας

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.