ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ

Επιστολή των επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων

Written by aeginalight

ΠΡΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

ΤΟΠΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων «ΑΙΓΙΝΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», «ΑΙΓΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ», «ΑΙΓΙΝΑ ΩΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ», «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ» και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΝΑΣ»  καταδικάζουμε την ανάρμοστη  υβριστική συμπεριφορά, στο Δημοτικό συμβούλιο της 4-1-2022, του αντιδημάρχου κ. Αντωνίου Μούρτζη εναντίον του συναδέλφου μας Δημοτικού συμβούλου, κ. Σταμάτη Μαρμαρινού, με  εκφράσεις  που δεν ακούγονται ούτε στο πεζοδρόμιο και με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς  που προσβάλλουν και την γυναικεία υπόσταση. Οι ύβρεις είναι επιβεβαιωμένες, καταγράφηκαν από το Αίγινα Πόρταλ και προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση σε όλο τον Αιγινήτικο λαό, που είτε παρακολουθούσε από το Αίγινα Πόρταλ το συμβούλιο,  είτε το πληροφορήθηκε εκ των υστέρων.

Περιμέναμε στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο, στις 21-1-2022, τουλάχιστον μια καταδίκη από τα μέλη της διοίκησης, τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου, αφού μάλιστα είχε υποβληθεί  επιστολή διαμαρτυρίας από τον επικεφαλής της  μείζονος αντιπολίτευσης και Δημοτικής παράταξης «Αίγινα εν δράσει», στην οποία παράταξη ανήκει ο κ. Σταμάτης Μαρμαρινός.

Παρά ταύτα δεν ακούστηκε ούτε μια συγνώμη προς τον συνάδελφό μας, ενώ η προτροπή του Δημάρχου ήταν να συναντηθούν στο γραφείο του για συμφιλίωση, δηλ. να εξισωθούν ο θύτης-υβριστής με το θύμα-υβριζόμενο. Το ότι δεν ακούστηκε κάτι από τον Δήμαρχο φανερώνει την ηθική κατάπτωση της διοίκησης,  αλλά και την εκβιαστική ισορροπία τρόμου,  εντός  της ολιγομελούς παράταξης που διοικεί το Δήμο.

Καταγγέλλουμε την τακτική αυτή και δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε τέτοιο  ξεπεσμό του Δημοτικού συμβουλίου και καμία τέτοια συμπεριφορά (από όπου κι αν προέρχεται).

Ζητάμε να ληφθούν μέτρα από τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου, με  αποβολή από την συνεδρίαση όσων καταφέρονται υβριστικά μέσα στο κορυφαίο όργανο διοίκησης του Δήμου. Σε παρόμοια συμπεριφορά, επιφυλασσόμαστε  για τα  δικαιώματα μας ως Δημοτικοί σύμβουλοι, δικαιώματα που απορρέουν εκ του κανονισμού, αλλά και  για τα νόμιμα ατομικά μας δικαιώματα.

 

Δημήτριος Μούρτζης
«ΑΙΓΙΝΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»

Παναγιώτης Κουκούλης
«ΑΙΓΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ»

Φίλιππος Τζίτζης
«ΑΙΓΙΝΑ ΩΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Παντελής Μεθενίτης
«ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ»

Παναγιώτης Ηλίας
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΝΑΣ»

 

Αίγινα, 24 Ιανουαρίου 2022

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.