ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Νίκος Πτερούδης με διάθεση προσφοράς από την προεδρία της ΚΕΔΑ

Written by aeginalight

Ο κ. Νίκος Πτερούδης, ένας αναμφισβήτητα ικανός Αντιδήμαρχος Καθαριότητας που κατάφερε και επί διοίκησης Ζορμπά να απαλλάξει το νησί από τα βουνά σκουπιδιών των δυο προηγούμενων διοικήσεων, οργανώνοντας  και εξοπλίζοντας την Υπηρεσία Καθαριότητας, αναλαμβάνει πλέον την προεδρία της ΚΕΔΑ.

Με αφορμή την εκλογή του, το Aegina Light επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του:

Νέλλη Πετροπούλου: Ήταν μια έκπληξη για πολλούς να σας δούμε στη θέση του προέδρου της ΚΕΔΑ, λίγο αργότερα από τη λήξη της θητείας σας ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, σε έναν τομέα που κατά κοινή ομολογία πολιτών και παραθεριστών κάνατε και πάλι τη διαφορά. Γιατί επιλέξατε αυτή τη θέση;

Νίκος Πτερούδης: Ο τομέας της Καθαριότητας είναι οπωσδήποτε καίριας σημασίας για την υγεία των κατοίκων και την εικόνα του νησιού μας. Σας ευχαριστώ για την αναγνώριση της συνεισφοράς μου στη βελτίωση μιας κατάστασης, που ήταν επικίνδυνη και δυσάρεστη. Φανταστείτε, εν μέσω πανδημίας, να είχαμε να αντιμετωπίζουμε σωρούς σκουπιδιών! Επίσης δράττομαι της ευκαιρίας να υπενθυμίσω την επαναλειτουργία της ανακύκλωσης στην Αίγινα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον αλλά και για την οικονομία μας. Όλος αυτός ο προγραμματισμός έχει προχωρήσει, έχει πλέον μπει το νερό στ’ αυλάκι.

Αποφάσισα λοιπόν να αποδεχτώ την πρόταση του Δημάρχου και να αναλάβω Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας, με γνώμονα την αγάπη μου για την Αίγινα και την διάθεσή μου να συνεχίζω να προσφέρω στον τόπο μου. Θεωρώ ότι η ιστορία και ο πολιτισμός του νησιού μας, οι καλλιτέχνες μας, οι ακούραστοι εθελοντές μας αλλά και το φυσικό κάλλος της Αίγινας αποτελούν το απαράμιλλο συγκριτικό πλεονέκτημά μας. Κι έχουμε στα χέρια μας το εργαλείο που μπορεί και συνεισφέρει στην ανάδειξή του: Την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας. Μην ξεχνάτε ότι όλη μου την ζωή υπήρξα ένας επιχειρηματίας.

Ν. Πετροπούλου: Πώς βλέπετε τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. της ΚΕΔΑ και τη συνεργασία σας μαζί τους;

Νίκος Πτερούδης: Δεν μπορώ να προεξοφλήσω την στάση των συναδέλφων εντός του Δ.Σ. αν και είμαι αισιόδοξος. Θεωρώ ότι όποιος θέλει να ασχοληθεί με τον πολιτισμό ή τον εθελοντισμό δεν θα προτάξει μικροπολιτικά συμφέροντα και προσωπικές επιδιώξεις. Υπό αυτή την προοπτική πιστεύω ότι όλοι μας θα εστιάσουμε στο κοινό καλό. Και θα συνεργαστούμε στενά για την επίτευξή του.

Ν. Πετροπούλου: Η ΚΕΔΑ εκτός από τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις έχει ένα μεγάλο φάσμα αρμοδιοτήτων που ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει. Έχετε κάποια πλάνα σε συγκεκριμένο τομέα ή είναι ακόμα νωρίς;

Νίκος Πτερούδης: Η Κ.Ε.Δ.Α. αποτελεί ένα «πολυεργαλείο». Στο καταστατικό της προβλέπεται η δυνατότητα δράσεων που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, τον αθλητισμό, την κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη, τη δημιουργική απασχόληση παιδιών… Όλες αυτές οι δράσεις απαιτούν -εκτός από την θέλησή μας να τις πραγματοποιήσουμε- και την εξεύρεση πόρων. Είναι μια πρόκληση για όλους μας να βρούμε πώς μπορούμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας. Και όπως σας προείπα κυρία Πετροπούλου, όλη μου την ζωή υπήρξα επιχειρηματίας. Η πολύχρονη πείρα μου, θέλω να ελπίζω ότι θα με βοηθήσει για να βοηθήσω τον τόπο μου.

Συν τω χρόνω θα προχωρήσουμε σε εξειδίκευση προτάσεων, θα ιεραρχήσουμε προτεραιότητες. Και φυσικά θα δημοσιοποιούμε τις προθέσεις και τις αποφάσεις μας. Όλοι μαζί! Κανείς δεν περισσεύει.

Ευχαριστώ κ. Πτερούδη για το χρόνο σας, σας εύχομαι καλή και δημιουργική θητεία στο “τιμόνι” της ΚΕΔΑ.

Κυρία Πετροπούλου
Σας ευχαριστώ πολύ για αυτή την επικοινωνία και σας εύχομαι ολόψυχα καλή χρονιά!

Νέλλη Πετροπούλου
φωτο αρχείου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.