ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ορίστηκε η δικάσιμος των ιθυνόντων του Δήμου για το δυστύχημα στον Μαραθώνα

Written by aeginalight

Από: anikolouli.gr

Κοντά τρία χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα, με θύματα δύο νεαρούς, που έφερε στο φως το «Τούνελ», ορίστηκε η δικάσιμος των ιθυνόντων του Δήμου.

Το δικαστήριο για το θάνατο του Χρήστου Κουμπενά 18 χρόνων και του 20χρονου φίλου του, που οδηγούσε τη μοτοσικλέτα με την οποία σκοτώθηκαν, ορίστηκε για τις 7 Ιουνίου 2022.

Οι διώξεις που ασκήθηκαν και που είχε παρουσιάσει σε ρεπορτάζ το «Τούνελ», αφορούν σε ανθρωποκτονία από αμέλεια τελούμενη κατά συρροή και κατά παρ’ αυτουργία, κατά της οδηγού του απορριμματοφόρου του Δήμου Αίγινας και κατά του υπεύθυνου αντιδημάρχου τεχνικών έργων για τον θάνατο των δύο παιδιών.

Για τη δεύτερη μήνυση της μητέρας του Χρήστου, Σωτηρίας Κουμπενά, που αφορά στην πρώτη πραγματογνωμοσύνη και στην παράβαση καθήκοντος από υπεύθυνους του Δήμου Αίγινας, διενεργείται ήδη προκαταρκτική εξέταση από την Πταισματοδίκη Αίγινας για ψευδή πραγματογνωμοσύνη, παράβαση καθήκοντος και όποια άλλα αδικήματα προκύψουν από την έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Κουμπενάς και ο φίλος του έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα, που έγινε νωρίς το πρωί της Τετάρτης 24 Μαρτίου 2019, επί της Επαρχιακής Οδού Αίγινας – Πέρδικας, στο ύψος του Μαραθώνα. Η μοτοσικλέτα εξετράπη και ανετράπη στην κοίτη ενός ρέματος, με αποτέλεσμα το  θανάσιμο τραυματισμό τους.

Σύμφωνα με τη δεύτερη πραγματογνωμοσύνη που ζήτησε ο εισαγγελέας και για την οποία ορίστηκε ο δικαστικός πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς, το τροχαίο σημειώθηκε όταν τους έκλεισε τον δρόμο απορριμματοφόρο του Δήμου Αίγινας που είχε παρανόμως περάσει στο αντίθετο ρεύμα για την αποκομιδή απορριμμάτων και εξαιτίας της κακοτεχνίας στην μπάρα, έχασαν τη ζωή τους οι δυο νεαροί.

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.