FEATURED ΕΙΔΗΣΕΙΣ

​Τελική δοκιμή του υποθαλάσσιου αγωγού Αίγινας

Written by aeginalight
Δυο Δήμαρχοι Αίγινας, ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης ο δήμαρχος που οραματίστηκε και έβαλε τα θεμέλια για την υλοποίηση του υποθαλάσσιου αγωγού και ο νυν δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς που φέρνει το νερό της ΕΥΔΑΠ στις βρύσες μας αφού επί θητείας του ολοκληρώνεται το μεγάλο έργο υποδομής του νησιού μας , παρακολούθησαν μαζί την τελική δοκιμή παροχετευτικότητας του αγωγού.

Μαζί με τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης κ. Αντώνη Μούρτζη, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του υποθαλάσσιου αγωγού την τελευταία ημέρα των δοκιμών, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, όπου θα διοχετευθούν 8.000 κυβικά νερού (1.000κ. ανά ώρα), με την επίβλεψη κλιμακίου της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Πειραιώς και Νήσων και της κατασκευάστριας εταιρείας.
​Επισκέφθηκαν, ​στο λιμάνι του Λεοντίου το σημείο σύνδεσης και τα γραφεία της κατασκευάστριας εταιρείας “Χ. Κωνσταντινίδης Α.Ε.” και στη συνέχεια ψηλά στο Λεόντι την κεντρική δεξαμενή και τη δεξαμενή αναρρύθμισης​.


Ο υπεύθυνος του εργοταξίου κ. Αλέξανδρος Πετρόπουλος κατά την παροχή νερού​ ​ανέλυσε τεχνικές λεπτομέρειες, έλυσε όποιες απορίες στους παρευρισκόμενους και δήλωσε​:​  ​”​Είναι μεγάλη επιτυχία για εμάς που ολοκληρώνουμε τις δοκιμές του έργου. Είμαστε υπερήφανοι που ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες της Περιφέρειας και του Δήμου Αίγινας“.​

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς δήλωσε: “​Είναι ιστορική στιγμή για την Αίγινα η σημερινή μέρα ολοκλήρωσης των δοκιμών και η αυριανή που θα υπογραφεί το πρωτόκολλο παραλαβής του έργου. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να λέμε ότι το νησί πια θα έχει επάρκεια νερού καθόλη την διάρκεια του χρόνου​”.

Ο κ. Π​αναγιώτης​ Κουκούλης​,​ ο οποίος παρευρέθηκε ως Εκπρόσωπος του Δήμου στην Επιτροπή Παρακολούθησης του αγωγού​,​ εξέφρασε την άποψη ότι ο δήμος μέσω της Οικονομικής Επιτροπής όφειλε να ορίσει υπάλληλο του δήμου με ανάλογες γνώσεις για την παρακολούθηση των δοκιμών οι οποίες ξεκίνησαν από τις  20/12/2021, κάτι που δεν έγινε και το ανέλαβε η τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής.
​Το νερό της ΕΥΔΑΠ καλύπτει πλέον τις ανάγκες της υδροδότηση της Αίγινας. Εξαιρούνται δυο δεξαμενές που δεν έχουν συνδεθεί ακόμα με την κεντρική, στους Αγίους και στην Αγία Μαρίνα​. Σε ερώτησή μας στον Αντιδήμαρχο κ. Αντώνη Μούρτζη, απάντησε ότι έχουν αγοραστεί τα υλικά και θα συνδεθούν σύντομα.
​Αύριο Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 ο κ. Γιώργος Πατούλης Περιφερειάρχης Αττικής θα επισκεφθεί την Αίγινα για την διοικητική παραλαβή χρήσης του έργου έως την τελική παράδοση αφού ολοκληρωθεί η κάλυψη του αγωγού με τα τσιμεντοστρώματα προστασίας του.  
Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.