ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για την Μαριέττα Γιαννάκου, από τη Νίτσα Λουλέ

Written by aeginalight

Φτωχότερη από σήμερα η ελληνική βουλή. Η Μαριέττα Γιαννάκου έφυγε πριν λίγες ώρες χάνοντας τη μάχη που έδινε το τελευταίο δίμηνο μετά από σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι. Αγωνίστρια της ζωής αντιμετώπισε από το 2008 με πρωτοφανή αξιοπρέπεια μεγάλο πρόβλημα υγείας, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει το ένα της πόδι και να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι. Άξια μητέρα, δυναμική πολιτικός, ανθρώπινη, αφήνει πίσω της μόνο καλές εικόνες για όσους τη γνώρισαν. Σε όποιο πόστο της ανατέθηκε εργάστηκε σκληρά, με ανιδιοτέλεια και σεμνότητα. Κέρδισε τον σεβασμό όχι μόνο στο πολιτικό χώρο που εκπροσωπούσε, αλλά και στους πολιτικούς της αντιπάλους της στη Βουλή.

Η  Μαριέττα Γιαννάκου σπούδασε Ιατρική με ειδικότητα ψυχιάτρου. Ανήκε στην κεντρώα πτέρυγα της ΝΔ.
Φανατική Αγωνίστρια στα θέματα της ισότητας των γυναικών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πάταξης των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος. Εξελέγει τέσσερις φορές ευρωβουλευτής και υπήρξε υπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων και αργότερα υπουργός παιδείας όπου αρνήθηκε να αποσύρει το βιβλίο ιστορίας της 6ης δημοτικού που είχε γράψει η Μαρία Ρεπούση. Δεν ήταν η μοναδική φορά που πήγε κόντρα στις αποφάσεις του κόμματος της. Ήρθε σε ρίξει με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και δεν υπέγραψε το δημοψήφισμα για τις ταυτότητες. Πρόσφατα ακόμη διαφώνησε στο νομοσχέδιο για την αναγκαστική επιμέλεια των παιδιών το οποίο τελικά δεν ψήφισε γιατί δεν έγιναν δέκτες οι αλλαγές που ζήτησε.
Σε ανθρώπινο επίπεδο δεν εκμεταλλεύτηκε ποτέ τη θέση της για να πετύχει διαφορετική μεταχείριση. Ακόμη και για απλά καθημερινά πράγματα, όπως να περιμένει τη σειρά της για να βγάλει εισιτήριο στον κινηματογράφο ή να μη σπεύσει πρώτη να κάνει το εμβόλιο του covid, την ώρα που άλλοι συνάδελφοι της χωρίς προβλήματα υγείας και πολύ νεότεροι της εμβολίασαν αμέσως εαυτούς και συγγενείς. Αυτά τα μικρά δείχνουν την ποιότητα του ανθρώπου και γι’ αυτό ξεχώριζε.

Καλό της ταξίδι.

Νίτσα Λουλέ,
δημοσιογράφος

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.