ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ

Κ.Ο. ΚΚΕ Αίγινας: “H περιοχή ΟΧΥΡΑ στην Πέρδικα ανήκει στο Λαό”

Written by aeginalight

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο ΑΙΓΙΝΑΣ  του ΚΚΕ

H περιοχή ΟΧΥΡΑ στην Πέρδικα ανήκει στο Λαό!

Η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε την διενέργεια πλειστηριασμού για την «παραχώρηση», βλέπε ξεπούλημα, της περιοχής των ΟΧΥΡΩΝ στην Πέρδικα, και την παραπέρα εμπορευματοποίησή της, αγνοώντας τελείως τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας της Πέρδικας, αλλά και του συνόλου του λαού της Αίγινας.

Πατώντας πάνω στο δρόμο που έστρωσε η  προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μέσω του τότε υπουργού της Π. Καμμένου και αρκετών εκλεγμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά, έταζαν στο λαό της Αίγινας «λαγούς με πετραχήλια» περί «ήπιας αξιοποίησης και ανάδειξης», κάνοντας τελικά  το απόλυτο τίποτα.

Τώρα η κυβέρνηση, παίρνοντας τη σκυτάλη από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να ικανοποιήσει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που αντιμετωπίζουν την περιοχή των ΟΧΥΡΩΝ ως “φιλέτο” γης, για την αξιοποίησή του, με κριτήριο την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Δεκάδες στρέμματα ελεύθερου χώρου που θα μπορούσε να αποτελεί χώρο αναψυχής με όλες τις προδιαγραφές. Αντί για αυτό όμως οι κυβερνώντες έχουν στραμμένο το μάτι στις μπίζνες, γι’ αυτό και ασχολούνται, με κατεύθυνση πώς η περιοχή των ΟΧΥΡΩΝ θα αποτελέσει φιλόξενο επενδυτικό περιβάλλον για το τουριστικό κεφάλαιο και όχι για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού, για τη βόλτα, το μπάνιο, την αναψυχή του.

Η περιοχή των ΟΧΥΡΩΝ ανήκει στο λαό και σε αυτόν πρέπει να αποδοθεί.

Καλούμε το λαό της Αίγινας σε επαγρύπνηση, να δυναμώσει τον αγώνα που δίνει εδώ και χρόνια για να αποδοθεί ο χώρος των ΟΧΥΡΩΝ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, χωρίς ΣΔΙΤ, με μοναδικό στόχο την κάλυψη των αναγκών του για άθληση, αναψυχή, για ανάδειξη της ιστορικής μνήμης του λαού μας.

Αίγινα 12/2/2022

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.