ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Οι γάτες στο λιμανάκι της Βαγίας δεν είναι μόνες τους

Written by aeginalight

Η κεντρική παραλία της Βαγίας μετά το καλοκαίρι ερημώνει, με το κλείσιμο των δυο εστιατορίων και των παραθεριστικών κατοικιών. Μετρημένοι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι συμπαθέστατοι τετράποδοι φίλοι μας, οι αδέσποτες γάτες, μένουν πλέον μόνες τους, αλλά όχι αφρόντιστες. Το ίδιο και ο Ανδρέας, όπως τον φωνάζουν αρκετοί, ο γλυκύτατος σκυλάκος με τα μακριά μαύρα αυτιά, στενός φίλος με τις γάτες.


Μια ομάδα ανθρώπων φροντίζει συστηματικά και οργανωμένα για την καθημερινή διατροφή τους στο λιμανάκι της Βαγίας, με τη στήριξη συμπολιτών δωρητών. Και όχι μόνο για τη διατροφή τους. Οι εθελοντές φροντίζουν για υιοθεσία των ζώων και έχουν ξεκινήσει τις στειρώσεις σε συνεργασία με τις φιλοζωικές δομές του νησιού. Επίσης έχουν δημιουργήσει σελίδα στο facebook για όποιον ενδιαφέρεται να βοηθήσει, πρακτικά ή οικονομικά, αλλά και για ενημέρωση των προσπαθειών τους.

Δυστυχώς όμως πάντα υπάρχουν άνθρωποι(;) που μισούν τα ζώα…
Πολύ συχνά οι εθελοντές βρίσκουν πεταμένα ή κατεστραμμένα τα δοχεία σίτισης στο σημείο. Και ως γνωστόν, αυτοί οι “άνθρωποι” που δείχνουν έμπρακτα την αντιπάθειά τους στα τετράποδα δεν απέχουν πολύ και από την πράξη κακοποίησης και δολοφονίας.
Όπως αναφέραμε οι μόνιμοι είναι ελάχιστοι αυτή την εποχή και δεν θα είναι δύσκολο να εντοπιστεί ο δράστης, με την επαγρύπνηση όλων μας.
Να θυμίσουμε ότι  τα πρόστιμα είναι τσουχτερά  για όσους κακοποιούν, βασανίζουν ή δολοφονούν ζώα, αλλά και για εκείνους που παραβιάζουν τους κανόνες ευζωίας τους, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι ποινές φτάνουν σε κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ, ενώ παράλληλα προβλέπεται  διοικητική κύρωση, δηλαδή πρόστιμο από 30.000 έως 50.000 ευρώ ανά ζώο και περιστατικό.

Πρόσφατη φωτογραφία – ενημέρωση από την ομάδα στο facebook:

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.