ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε νησιών Αργοσαρωνικού για τα οχυρά της Πέρδικας

Written by aeginalight

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε  ΝΗΣΙΩΝ  ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ  

Αίγινα 6/3/2022 

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε νησιών Αργοσαρωνικού  εκφράζει την έντονη  αντίθεσή του στα σχέδια παράδοσης της περιοχής «Οχυρών» στην Πέρδικα ,σε ιδιωτικά συμφέροντα από το Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων. Πρόκειται για ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση ενός μνημείου της νεότερης ιστορίας του νησιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος κάνει λόγο για την αξιοποίηση ενός αγροτεμαχίου ,ότι αντιλαμβάνεται το χώρο ως εμπόρευμα , διαγράφοντας τη σημαντική του ιστορία.

Ο χώρος αυτός έχει ιστορική σημασία  ευρισκόμενος επίσης σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στη γραφική  αυτή πλευρά του νησιού κι έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια να είχε αποδοθεί στους κατοίκους  της Πέρδικας, στο λαό της Αίγινας.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα με το νόμο 4407 /16 άνοιξε ο δρόμος για την εμπορευματοποίηση τέτοιων χώρων, όπως τα Οχυρά της Πέρδικας, που θα έπρεπε ν’ αποτελούν δημόσιοι χώροι ανάδειξης της ιστορικής μνήμης και της φυσικής ομορφιάς του τοπίου.  Η λεγόμενη «αξιοποίηση» θ’ αποτελέσει τη βάση για περιβαλλοντική καταστροφή σ’ ένα από τα πιο παρθένα μέρη του νησιού, το οποίο αποτελεί και βιότοπο.

Καλούμε :

  1. τον Δήμο Αίγινας και την τοπική κοινωνία του νησιού ν’ αντιταχθεί με όλους τρόπους σ’ αυτή την επιλογή και να σταματήσει κάθε διαδικασία «αξιοποίησης» ξεπουλήματος της περιοχής
  2. να αποδοθεί στον αιγινήτικο λαό για τις ανάγκες ιστορικής μνήμης, για τη χρησιμοποίησή του ως περιβαλλοντικός χώρος ξεκούρασης και αναψυχής για τους κατοίκους της Αίγινας ,τα παιδιά και τους επισκέπτες, χωρίς καμία ανάμειξη ιδιωτών.

 

                            ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η   Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                      

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΕΠΠΑΣ                                             ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ   ΛΥΚΟΥΡΗ                       

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.