ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Πάμε Σινεμά: “Κβο Βάντις, Άϊντα;” & “Πάντα στο κόκκινο”

Written by aeginalight

ΣΙΝΕ ΤΙΤΙΝΑ

 Από Πέμπτη  10/03 μέχρι και Τετάρτη 16/03
7.30  (βραδινή)

Τιμή εισιτηρίου 7,00 ευρώ & 5,00 παιδικό
Παρακαλείστε όπως έχετε το ακριβές αντίτιμο

«Κβο Βάντις, Άϊντα – Quo Vadis,Aida?»
Βοσνιο-αυστριακή ταινία  της Τζασμίλα Ζμπάνιτς, 2020, 100′, Δραματική 

Στην καρδιά του πολέμου Σερβίας – Βοσνίας, το 1995, στη μικρή πόλη της Σρεμπρένιτσα έχουν συγκεντρωθεί, υπό διωγμό, χιλιάδες Βόσνιων Μουσουλμάνων. Το στρατόπεδο του ΟΗΕ είναι το μόνο σημείο που θεωρείται ασφαλές, ενώ ο χριστιανικός σερβικός στρατός του Μλάντιτς, ώρα με την ώρα, σφίγγει τον κλοιό της πολιορκίας. Μέσα στο στρατόπεδο, η Άιντα, πρώην δασκάλα αγγλικών, δουλεύει ως διερμηνέας για τους κυανόκρανους. Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα προς την καταστροφή, το μέγεθος της οποίας κανείς δεν γνωρίζει, η Άιντα αγωνίζεται να βάλει μέσα στο στρατόπεδο τον άντρα και τους δυο γιους της, πιστεύοντας ότι έτσι θα εξασφαλίσει τη ζωή τους.

Βασισμένη στη μαρτυρία και το βιβλίο «Underthe UN Flag» του δημοσιογράφου και διερμηνέα Χασάν Νουχάνοβιτς, η σκηνοθέτιδα Τζασμίλα Ζμπάνιτς διανύει μια πορεία φρίκης, χτίζοντας, λεπτό προς λεπτό, την αγωνία και την απόγνωση, σ’ ένα φιλμ του οποίου η κατάληξη είναι ήδη καταχωρημένη στην Ιστορία ως ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας. Η αίσθηση ασφυξίας εντείνεται από την εκπληκτική σωματική ερμηνεία και το βλέμμα της Σέρβας ηθοποιού ΓιάσναΤζούρισιτς, που συμπυκνώνει σε εκατό λεπτά το απόσταγμα της φρίκης του τόσο πρόσφατου και τόσο άγριου βαλκανικού πολέμου. Ανθρωποκεντρική μεν, αλλά απόλυτα πολιτική δε, ταινία που εκθέτει και καταδικάζει την παροιμιώδη βία της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα.
Μετά το «Σεράγεβο, σ’ αγαπώ», η πολυβραβευμένη πολιτική ταινία της Τζασμίλα Ζμπάνιτς. Μια καθηλωτική αποτύπωση της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα με σημαία μια εκπληκτική γυναικεία ερμηνεία. Τόσο πρόσφατη και τόσο σημερινά επίκαιρη.
Στα σέρβικα με ελληνικούς υπότιτλους / In Serbian with Greek subtitles


 Από  Παρασκευή 11/03 μέχρι και Τετάρτη 16/03
6.00 (απογευματινή)

 Κυριακή 13/03 
11.30 (πρωινή) και 6.00 (απογευματινή)

«Πάντα στο κόκκινο – Turning Red»

Παιδικό – Κινούμενα Σχέδια – Μεταγλωττισμένο – Α’ Προβολή
Διάρκεια 90’

Στην ταινία “Πάντα στο Κόκκινο” των Disney και Pixar πρωταγωνιστεί η Μέϊ Λι, μια αδέξια αλλά με αρκετή αυτοπεποίθηση 13άχρονη που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο καθήκον της ευσυνείδητης κόρης και των χαοτικών συναισθημάτων που προκαλεί η εφηβεία.
Η Μινγκ είναι η προστατευτική, σχεδόν αυταρχική, μητέρα της, η οποία δεν φεύγει ποτέ από το πλευρό της κόρης της, ότι χειρότερο δηλαδή για μια έφηβη. Και σαν να μην έφταναν όλες αυτές οι αλλαγές στα ενδιαφέροντα, στις σχέσεις και στο σώμα της, όποτε η Μέϊ Λι έχει έντονα συναισθήματα, μεταμορφώνεται σ’ένα γιγάντιο κινέζικο κόκκινο πάντα!

Η νέα ξεκαρδιστική ταινία κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ, για μικρούς & μεγάλους.

Τιμή εισιτηρίου: 7.00 ευρώ & 5.00 ευρώ παιδικό

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.