FEATURED ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ

Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων σχολείων Αίγινας: Απαιτούμε τον ΑΜΕΣΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ Παιδιάτρου στο Κ.Υ. Αίγινας

Κέντρο Υγείας Αίγινας
Written by aeginalight

Οι Σύλλογοι Γονέων κ Κηδεμόνων των σχολείων της Αίγινας και του Αγκιστρίου θέλουν να εκφράσουν την έντονη ανησυχία τους σχετικά με την υγειονομική ασφάλεια των παιδιών των νησιών καθώς και την έντονη ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ τους εφόσον δεν έχει καλυφθεί στο ΚΥ Αίγινας η θέση της ειδικότητας του Παιδιάτρου .

Απαιτούμε τον ΑΜΕΣΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ Παιδιάτρου στο ΚΥ Αίγινας .

Η Αίγινα και το Αγκίστρι είναι τόποι με πάνω από 15.000 και 1100 αντιστοίχως μόνιμους κατοίκους όπου τα παιδιά ηλικίας έως 14 ετών ξεπερνούν τα 1900 σε αριθμό στο σύνολο .

Ο μοναδικός Δημόσιος Φορέας της Αίγινας ( ο οποίος εξυπηρετεί και το Αγκίστρι ) είναι πλέον ΥΠΟ στελεχωμένος .

Σύμφωνα με το Νόμο 4486/2017 – ΦΕΚ 115/Α/7-8-2017 άρθρο 6 /5β , με αρμοδιότητα οικογενειακού ιατρού, σε αναλογία ένας (1) παιδίατρος ανά χίλια πεντακόσια (1.500) παιδιά.

Το ΚΥ Αίγινας δικαιούται κανονικά 2 Παιδιάτρους !

Δεδομένων των δύσκολων υγειονομικών συνθηκών που βιώνουμε τα τελευταία δύο έτη κρίνεται επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθεί ο διορισμός στο ΚΥ αφού εν καιρώ επιδημίας παρουσιάζονται αδυναμίες για την διεκπεραίωση του εμβολιασμού των παιδιών καθώς και των καθημερινών περιστατικών.

Οι γονείς αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιώτες ιατρούς και να καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά για την υγεία των παιδιών τους καθώς και να ταξιδεύουν ως τον Πειραιά για περιστατικά ή τον ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ των παιδιών έναντι του Covid 19 , τα οποία θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν  στο Κ.Υ εάν υπήρχε το κατάλληλο προσωπικό.

Η έλλειψη της εν λόγω ειδικότητας δημιουργεί επιπλέον προβλήματα σε γονείς και μαθητές αφού όλοι γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες των ακτοπλοϊκών γραμμών από/προς το νησί μας .

Μετά το θάνατο της αείμνηστης Παιδιάτρου Γελαδάκη Ευαγγελία , δυστυχώς η θέση με την εν λόγω ειδικότητα  παραμένει κενή μέχρι και σήμερα .

Παρά τις συνέχεις οχλήσεις από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων , από το  Σύλλογο ΠΕ Νησιών Αργοσαρωνικού  , παρά τις ενέργειες των Βουλευτών της περιφέρειας μας , παρά τις ψηφισμένες  από το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσεις για παροχή ειδικών κινήτρων στους ενδιαφερόμενους  γιατρούς , εξακολουθεί το πρόβλημα να υφίσταται και να οξύνεται καθώς  έχουμε ελλείψεις σε όλες σχεδόν τις βασικές ειδικότητες.

Μια επίσκεψη στο ΚΥ Αίγινας αξίζει για να το διαπιστώσει κανείς !

Για εμάς δεν είναι δικαιολογία η γραφειοκρατία , ούτε η νομοθεσία , άλλωστε αυτό είναι πρόβλημα των δημοσίων λειτουργών και του Υπουργείου Υγείας πρωτίστως  .

Μοναδική μας ευθύνη ως Σύλλογοι , ως γονείς και ως πολίτες του νησιού είναι να αναδείξουμε με κάθε τρόπο την αναγκαιότητα της άμεσης λύσης και το μέγεθος του προβλήματος .

Με το παρόν Δελτίο  Τύπου οι Σύλλογοι Γονέων κ Κηδεμόνων Αίγινας και Αγκιστρίου , ο Σύλλογος ΠΕ Νησιών Αργοσαρωνικού σας καλούμε να μας στηρίξετε στη προσπάθεια μας , για την διεκδίκηση κάλυψης της ειδικότητας Παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Η επίλυση του εν λόγω θέματος είναι επιβεβλημένη και παρακαλούμε άμεσα στο να επισπευσθούν οι διαδικασίες για πλήρωση της θέσης Παιδιάτρου με κάθε δυνατό τρόπο.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων

Σύλλογος ΠΕ Νησιών Αργοσαρωνικού
Πρόεδρος : Ρέππας Χρήστος
Γραμματέας : Λυκούρη Ευαγγελία

1ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας

Πρόεδρος : Σιμιτζή Ματθιώ

Γραμματέας : Κυργιόπουλος Νικόλαος

 

2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας

Πρόεδρος : Κομηνιάδη Φωτεινή

Γραμματέας : Κουσκούνα Ουρανία

 

2ο Νηπιαγωγείο Αίγινας

Πρόεδρος : Κυριακίδου  Βασιλική

Γραμματέας : Γαλάρη Μαρία

 

Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης

Πρόεδρος : Γενίτσαρη Στέλλα

Γραμματέας : Τριανταφύλλου Μάρθα

 

Δημοτικό Σχολείο Αγ.Ασωμάτων

Πρόεδρος : Οικονόμου Στέλλιος

Γραμματέας : Μπαρμπούνα Γιάννα

 

Δημοτικό Σχολείο Μεσαγρού

Πρόεδρος : Τυροπάνης Αθανάσιος

Γραμματέας : Μακαρατζή Αικατερίνη

 

Δημοτικό Σχολείο Βαθέος

Πρόεδρος : Μούρτζης Γεώργιος

Γραμματέας : Μπήτρου Ελένη

 

Γυμνάσιο Κυψέλης

Πρόεδρος : Χαρτοφύλακα Μάρθα

Γραμματέας : Κομμάτου Δήμητρα

 

Γυμνάσιο Μεσαγρού

Πρόεδρος : Χατζόπουλος Σωτήρης

Γραμματέας : Βουδιγάρης Κώστας

 

Δημοτικό Σχολείο Αγκιστρίου

Πρόεδρος : Καρακατσάνη Μαρίκα

Γραμματέας :Τζάνου Μαρούσα

 

Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Αγκιστρίου

Πρόεδρος : Χριστοφιλέα Χριστίνα

Γραμματέας :Οικονόμου Ηλίας

About the author

aeginalight

Add Comment

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.