ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αιγιναία: Πρόσκληση παρουσίασης ψηφιακής εφαρμογής στον Πύργο του Μάρκελλου

Written by aeginalight

Συμμετέχοντας στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η Πολιτιστική Εταιρεία Η Αιγιναία παρουσιάζει την ψηφιακή εφαρμογή με τίτλο “Το 1821 στα νησιά του Αργοσαρωνικού”, μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με πληροφοριακό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Η ψηφιακή εφαρμογή καλεί το κοινό να επιλέξει από ένα μενού ερωτήσεων και να τις απευθύνει στους δύο πρωταγωνιστές, τον Αιγινήτη Γεώργιο Λογιωτατίδη και τον Ψαριανό Κωνσταντίνο Κανάρη, εμπλέκοντας τους χρήστες σε έναν ενεργό ρόλο στη ροή της αφήγησης. Μέσα από τις απαντήσεις των δύο πρωταγωνιστών που ανταλλάσσουν αναμνήσεις τους από τα παλιά, αναδύεται η τοπική ιστορία του Αργοσαρωνικού, προβάλλοντας τον ρόλο των νησιών στον Αγώνα, την καθημερινή ζωή των νησιωτών στα χρόνια της Επανάστασης, το πώς αυτή άλλαξε όταν έφτασαν οι πρόσφυγες από τα Ψαρά. Το κείμενο μαζί με το συνοδευτικό εποπτικό υλικό μιλά για τους καραβοκυραίους που ρίχτηκαν στον αγώνα, τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο και την Αττική, τον ρόλο των Μεγάλων Δυνάμεων.

Η εφαρμογή θα είναι επισκέψιμη σε τέσσερα νησιά του Αργοσαρωνικού, και συγκεκριμένα στην Αίγινα (Πύργος Μάρκελλου, ΣΙΝΕ ΤΙΤΙΝΑ), στον Πόρο (Γκαλερί CITRONNE), στην Ύδρα (ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΑΣ) και στις Σπέτσες (ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ). Με τη συμμετοχή των τεσσάρων νησιών, η Αιγιναία φιλοδοξεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων συνεργειών γύρω από κοινές δράσεις, που θα προβάλουν τις ιδιαιτερότητες κάθε νησιού αλλά και τη συλλογική πολιτιστική ταυτότητα του Αργοσαρωνικού.

Η ψηφιακή εφαρμογή “Το 1821 στα νησιά του Αργοσαρωνικού” είναι κατάλληλη για παιδιά από 8 ετών και πάνω και υπάρχουν υπότιτλοι στα αγγλικά για μη-ελληνόφωνους επισκέπτες.

About the author

aeginalight

Add Comment

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.