ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ψηφιακή εφαρμογή για το 1821 στον Πύργο του Μάρκελλου

Written by aeginalight

Ψηφιακή εφαρμογή με τίτλο “Το 1821 στα νησιά του Αργοσαρωνικού” δημιούργησε το περιοδικό “Η Αιγιναία” ως Πολιτιστική Εταιρεία με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑ  και την παρουσιάζει καθημερινά στο κοινό, στον Πύργο του Μάρκελλου έως το τέλος Απριλίου.

Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 30 ερωτήσεις τις οποίες απαντούν σε εικονική συνάντηση οι δύο πρωταγωνιστές της εφαρμογής, ο Αιγινήτης Γεώργιος Λογιωτατίδης και ο Ψαριανός Κωνσταντίνος Κανάρης, όπου μοιράζονται αναμνήσεις και ιστορίες από τα χρόνια της Επανάστασης στον Αργοσαρωνικό.

Η ψηφιακή εφαρμογή θα ταξιδέψει στον Πόρο, στην Ύδρα και στις Σπέτσες και θα επιστρέψει στην Αίγινα στον κινηματογράφο ΤΙΤΙΝΑ μέχρι να βρει τη μόνιμη θέση της στο νησί μας. Όπως αναφέρει η “Αιγιναία”, με τη συμμετοχή των τεσσάρων νησιών, φιλοδοξεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων συνεργειών γύρω από κοινές δράσεις, που θα προβάλουν τις ιδιαιτερότητες κάθε νησιού αλλά και τη συλλογική πολιτιστική ταυτότητα του Αργοσαρωνικού.
Γεννάτε όμως ο προβληματισμός, κατά πόσο είναι εφικτές οι κοινές δράσεις με όποιο στόχο, όταν τα νησιά του Αργοσαρωνικού δεν συνδέονται ακτοπλοϊκά μεταξύ τους εδώ και αρκετά πλέον χρόνια…

Περισσότερα για την ψηφιακή εφαρμογή εδώ.

Αυτή την εβδομάδα, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για τους επισκέπτες μέχρι την Παρασκευή από 10.00 π.μ. -13.00 μ.μ.- το  Σάββατο 05.30-08.00 μ.μ. και την Κυριακή 10.00-02.00 μ.μ. Θα υπάρξει νεότερη γνωστοποίηση του ωραρίου λειτουργίας για τον υπόλοιπο Απρίλιο.

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.