ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Dimand: Σόλο “διεκδικητής” του ακριβότερου φιλέτου της Αίγινας;

Written by aeginalight

Όπως διαβάζουμε σε σημερινό άρθρο του mononews.gr στην Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου ανήκει η μία και μοναδική πρόταση αξιοποίησης  των 330 στρεμμάτων των οχυρών της Πέρδικας, που προωθεί η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στόχος της ΥΠΑΑΠΕΔ είναι, το project που θα ξεκινήσει στην Αίγινα να ενταχθεί στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων, για αυτό και οι βασικές χρήσεις του αφορούν στην τουριστική αξιοποίηση του ακινήτου. Ο επενδυτής που θα βάλει πόδι στα 330.215 “χακί” τετραγωνικά θα αναλάβει να εκπονήσει το ΕΣΧΑΣΕ (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης), το οποίο θα αποτελέσει και εισιτήριο εισόδου στις στρατηγικές επενδύσεις.

Ο διαγωνισμός τρέχει από την υπηρεσία που έχει οριστεί αρμόδια για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και βρίσκεται προς το παρόν στη φάση υποβολής προτάσεων αξιοποίησης με τις πληροφορίες του mononews να θέλουν την προκήρυξη εντός του 2022.

Η Dimand μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει και μεταβιβάσει δύο projects σε Μύκονο και Πάτμο, μέσω των οποίων παρείχε υψηλού επιπέδου κατοικίες σε δύο από τα πιο διάσημα τουριστικά θέρετρα του Αιγαίου, όπως αναφέρει στη σελίδα της.
Στα highlights της τρέχουσας διετίας είναι η ολοκλήρωση του Μινιόν στην Πατησίων, το οποίο θα αναστήσει με επένδυση 30 εκατομμυρίων – πέραν του ποσού των 25 εκατ. που διέθεσε η εταιρεία για την αγορά του ακινήτου -, η ανάπτυξη office park, απέναντι από το παλιό εργοστάσιο της ζυθοποιίας Φιξ στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Prodea και η παράδοση του Πύργου του Πειραιά – σε κοινοπραξία με τις Prodea και EBRD -, την αποπεράτωση του οποίου έχει αναλάβει η Τέρνα

Το ίδιο άρθρο του mononews.gr  αναφέρεται και στην πώληση των 116 στρεμμάτων της Lamda Development στην Πέρδικα:

Το Alkyonides Hills, όπως ονομάζεται, ανήκει στα λίγα οικοδομήσιμα θέρετρα στην Ελλάδα, λόγω άδειας σχεδιασμού που έχει χορηγηθεί από το κράτος, ενώ διαθέτει και έγκυρη άδεια μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Έχει σχεδιαστεί από τον Αλέξανδρο Τομπάζη και αποτελείται από τρεις διαφοροποιημένες κατοικίες, τις πολυτελείς βίλες, τις βίλες και τις βίλες του κήπου.
Το υπόλοιπο οικόπεδο είναι αφιερωμένο στους ξενώνες, στον χώρο ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και στην πλατεία της κοινότητας με τα εστιατόρια, τα καταστήματα πρώτης ανάγκης και την παιδική χαρά. Οι συνολικές καλυμμένες περιοχές φτάνουν τα 18.000 τ.μ. και οι εκτάσεις τα 22.000 τ.μ., αφήνοντας το 85% της γης στη φύση, σε πεζόδρομους και σε χώρους πρασίνου.

.

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.