ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Εβδομάδα εθελοντισμού στα μονοπάτια της Αίγινας με την Trace Your Eco

Written by aeginalight

Μια Εβδομάδα Εθελοντισμού και Δράσεων για τα Μονοπάτια της Αίγινας

Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας  σε συνεργασία με την ομάδα Trace Your Eco, διοργανώνουν μια εβδομάδα εθελοντισμού και δράσεων για τα μονοπάτια της Αίγινας.

Εθελοντές της ομάδας Trace Your Eco από την Θεσσαλονίκη, θα βρίσκονται στην Αίγινα, 8 με15 Μαΐου, για να συμμετέχουν μαζί μας σε δράσεις εθελοντικού καθαρισμού μονοπατιών, πολιτιστικής ενημέρωσης και πεζοπορίας.

Το Trace Your Eco [www.traceyoureco.gr] οργανώνοντας πεζοπορίες και εναλλακτικές δραστηριότητες στην φύση συμβάλει στην ανάπτυξη και ενίσχυση  του πεζοπορικού τουρισμού στην Ελλάδα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συνεργάζεται με τοπικούς οργανισμούς και φορείς διοργανώνοντας προγράμματα εθελοντισμού με σκοπό την ανάδειξη του εναλλακτικού -περιπατητικού τουρισμού στην χώρα μας.

Σας προσκαλούμε να πάτε στο  aegina-hiking.com/trace-your-eco/ για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμά και να δηλώσετε συμμετοχή.

(Στον καθαρισμό των μονοπατιών θα συμμετέχουν ως 20 άτομα την ημέρα: 10 από Αίγινα + 10 από Θεσσαλονίκη, καθημερινά 8:30-12:30)

Σας περιμένουμε!

 

Το Δίκτυο Μονοπατιών Πολιτισμού Αίγινας

Η ανάπτυξη του δικτύου των παλιών μονοπατιών της Αίγινας ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια από τον «Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Αίγινας» και τον Ελληνικό Ποδηλατικό Ορειβατικό Σύλλογο Αίγινας “Ανάβαση”.

Το έργο συμπεριλήφθηκε το 2013 στα «Μονοπάτια Πολιτισμού» της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς η οποία χρηματοδότησε το εγχείρημα. Τα μονοπάτια βρίσκονται υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Μονοπάτια Πολιτισμού της Αίγινας θα βρείτε στο http://aegina-hiking.com/ και για το πανελλαδικό δίκτυο στο https://www.monopatiapolitismou.gr/

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.