ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με Pistacia Vera τα εγκαίνια της γκαλερί ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ στη Αθήνα

Written by aeginalight

Μετά από μια 20χρονη λαμπερή πορεία στο κέντρο της Αίγινας, η γκαλερί ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ της Βάσως Καλουδιώτη, εγκαινιάζει τον καινούργιο της χώρο στο κέντρο της Αθήνας (οδός Πετράκη 12 στο Σύνταγμα) με την έκθεση σχεδίων με κάρβουνο του Σπύρου Παντελάκη “Pistacia Vera – Τέσσερις εποχές”, στις 12 Μαΐου 2022,  7.00 μ.μ..

Μέσα από δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, με την εκλεκτική αισθητική της η Βάσω Καλουδιώτη έφερε σε επαφή το κοινό της Αίγινας με τις τέχνες, στήριξε νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες δίνοντας χώρο στα έργα τους και χρόνο στον επισκέπτη να συνδεθεί μαζί τους. Η μετεγκατάσταση της γκαλερί στην Αθήνα αφήνει ένα μεγάλο κενό για την Αίγινα, αλλά αποτελεί μια νέα αρχή για την ιδιοκτήτρια που δημιουργικά έχει αποδείξει την αγάπη της για την τέχνη.

Από την Αίγινα, ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη Βάσω Καλουδιώτη και στην ΕΓΙΝΑ-ΑΙΓΙΝΑ GALLERY@ATHENS πλέον, που ξεκινά στη νέα της έδρα με το δέντρο της φιστικιάς, την έκθεση του Σπύρου Παντελάκη με τίτλο «PISTACIA VERA -Τέσσερις Εποχές».

Εγκαίνια έκθεσης 12 Μαΐου 2022, στις 7:00 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 12 Μαΐου – 12 Ιουνίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη-Σάββατο 12:00-20:00

ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ@ΑΤHENS
Πετράκη 12, Σύνταγμα
Τηλ. Επικοινωνίας: 2111173539

Για την έκθεση, ο αρχιτέκτονας, ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ, Τάσης Παπαϊωάννου:
«Οι φυστικιές που βλέπουμε παραπέμπουν νοητά σε όλα τα δέντρα, σε όλα τα φυτά στη χλωρίδα που διαρκώς αποψιλώνουμε και εξαφανίζουμε. Τα έργα του Σπύρου Παντελάκη υποδηλώνουν έμμεσα, τον διαρκή κίνδυνο που ελλοχεύει και συνεχώς μεγαλώνει: την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και την αυτοκτονική αποξένωση του ανθρώπου. Μας επισημαίνει στοχαστικά την αξία κάθε στιγμής που περνά, το χρόνο που φεύγει, που κυλά και μας στοιχειώνει».

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.