ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρυσό βραβείο για τον Δήμο Αίγινας στα Tourism Awards 2022

Written by aeginalight

Ο Δήμος Αίγινας, μέσω της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, απέσπασε χρυσό βραβείο στα Tourism Awards 2022, μία διοργάνωση – θεσμό που σκοπό έχει την ανάδειξη των σημαντικότερων πρωτοβουλιών και των αποτελεσματικότερων πρακτικών στον εγχώριο τουρισμό.

Η Αίγινα έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό και συγκεκριμένα στην κατηγορία «Travel & Destinations – Tourist Attractions» – ενότητα «Φεστιβάλ / Εκθέσεις», καταθέτοντας ολοκληρωμένο φάκελο παρουσίασης της ναυαρχίδας των πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού μας, της Γιορτής Φιστικιού Αίγινας / Aegina Fistiki Fest, για την οποία βαθμολογήθηκε με άριστα (10/10).

Η Τελετή Απονομής των Βραβείων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 09 Μαΐου 2022 στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη, του Υφυπουργού Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Χρίστου Δήμα, Περιφερειαρχών και πλήθους κόσμου. Το βραβείο για τον Δήμο Αίγινας παρέλαβε η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη η οποία εισηγήθηκε την εν λόγω συμμετοχή και ανέλαβε την όλη διαδικασία.

Το χρυσό βραβείο αφιερώνεται καταρχάς στην ομάδα που εμπνεύστηκε και πρωτοϋλοποίησε τη συγκεκριμένη διοργάνωση το 2009 (επί δημαρχίας του κ. Παναγιώτη Κουκούλη) και σε όλους όσοι την υποστήριξαν σθεναρά και με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, όπως οι πρόεδροι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας, οι πρόεδροι και τα μέλη της εκάστοτε Οργανωτικής Επιτροπής, οι τοπικοί παραγωγοί και φορείς, οι καλλιτέχνες, οι εθελοντές, οι χορηγοί, οι επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό και φυσικά η Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Θερμές ευχαριστίες στον κ. Δημήτρη Μοίρα για τη χορηγία ενός προωθητικού σποτ και στην κ. Στέλλα Μεθενίτη για την παραχώρηση της κεντρικής φωτογραφίας της παρουσίασης.

Το βραβείο στα φετινά Tourism Awards αποτελεί τη δεύτερη στην ιστορία του Aegina Fstiki Fest διάκριση, αφού η πρώτη ήταν το 2011 η κατάκτηση μιας θέσης στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες (Guinness World Records) με την παρασκευή του μεγαλύτερου παστελιού με φιστίκι Αιγίνης.

Έχοντας την πεποίθηση πως ανάλογες πρωτοβουλίες ενισχύουν την προβολή του νησιού μας με τον πλέον διαδραστικό τρόπο, θα συνεχίσουμε να κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση, επενδύοντας στην Αίγινα και όσα εκείνη μας προσφέρει!

Μαίρη Κουκούλη
Αντιδήμαρχος Αίγινας

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.