FEATURED ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη εργασίας του Υπουργού Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια στην Αίγινα

Written by aeginalight

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022, επίσκεψη εργασίας στην Αίγινα, συνοδευόμενος από τους βουλευτές: κ. Νόνη Δούνια, κ. Γιάννη Μελά, κ. Νικό Μανωλάκο,   και κ. Χριστόφορο Μπουτσικάκη.

Συναντήθηκαν στο Δημαρχείο της Αίγινας  με τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά και συζήτησαν παρουσία των: Αντιδημάρχων Αίγινας κ. Μαίρης Κουκούλη, κ. Αντώνη Μούρτζη, κ. Γιώργου Σκαλτσιώτη, του προέδρου Δ.Σ. κ. Νίκου Πτερούδη, του προέδρου της Τοπικής ΝΔ κ. Παναγιώτη Κασιμάκη και τον πρόεδρο της Ένωσης Ενοικιαζόμενων Δωματίων κ. Νίκο Κωστάκο.

Ανάμεσα στις συζητήσεις αναφέρθηκε από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Μαίρη Κουκούλη η έλλειψη, εδώ και δεκαετίες, ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αίγινας με τις Σπέτσες και την Ύδρα.
Σημαντική η σύνδεση των νησιών του Αργοσαρωνικού μεταξύ τους, ας μην ξεχνάμε όμως ότι φτάνει ο Ιούλιος και ακόμα δεν έχουμε ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σουβάλας και της Αγίας Μαρίνας με τον Πειραιά, όπως και την αργοπορία των εργασιών στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, που συμβάλουν στη μείωση της τουριστικής ανάπτυξης των δυο λιμανιών της περιφέρειας του νησιού.

Στο τέλος της συζήτησης μεταξύ όλων στο τραπέζι, ο υπουργός και ο δήμαρχος προέβησαν σε δηλώσεις (ολόκληρες οι δηλώσεις παρακάτω).

Μετά το δημαρχείο, στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο υπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας στο ξενοδοχείο Brown, όπου ο κ. Σταύρος Καλαμάκης κατέθεσε μακροχρόνια προβλήματα της Αίγινας που δημιουργούν προβλήματα στο τουριστικό της προϊόν. Ο Υπουργός έδειξε θετικός στο να βρει λύσεις στα θέματα των ξενοδόχων, σηκώνοντας πολλές φορές το τηλέφωνο αναζητώντας αρμοδίους σε θέματα που δεν άπτονται του υπουργείου του.
Και σε αυτό το τραπέζι αναφέρθηκε η αναγκαιότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Αργοσαρωνικού/

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης του υπουργού ήταν ακόμα, επίσκεψη στον Συνεταιρισμό Φιστικοπαραγωγών Αίγινας, στον Ναό της Αφαίας και στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου.

Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας:

«Κύριε Δήμαρχε, ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία εδώ στην Αίγινα, όπου ήρθα με τους συναδέλφους και θέλω να πω ότι οι συνάδελφοί μου έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στα νησιά του Αργοσαρωνικού και πάντα με επιμέλεια και αγάπη σε όλους τους υπουργούς και σε μένα τονίζουν και κυνηγάνε τα θέματα που έχουν ανάγκη τα νησιά μας.
Έρχομαι σε μία πολύ ευχάριστη συγκυρία, αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς. Τα καταλύματα μας εδώ στην Αίγινα είναι καλυμμένα αυτή τη στιγμή στο 90% και η τουριστική περίοδος πάει πολύ πολύ καλά, όπως και σε όλη τη χώρα. Επίσης, θέλω να ανακοινώσω ότι το 88% των προϊόντων που χρησιμοποιούνται είναι ελληνικά προϊόντα, άρα ακόμα πιο πολύ βοηθούν την ελληνική οικονομία, τη μέση ελληνική οικογένεια, την ελληνική τουριστική επιχείρηση.
Όμως μου επισημάνθηκαν και άλλα θέματα τα οποία έχει το νησί, υποδομών, υποστήριξης, ακτοπλοϊκά, όπως και της επικοινωνίας του νησιού και της ομορφιάς του και έξω από τη χώρα. Θέλω να πω ότι υπάρχει ισχυρό ισραηλινό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Αίγινα, τις οποίες θα δούμε στο επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτό έρχεται φυσικά με ισχυρό τουριστικό ρεύμα, με tour operators, με αεροπορικές εταιρείες και με ένα σύστημα το οποίο μπορεί να προμοτάρει και να διαφημίσει το νησί στο εξωτερικό και θέλουμε ακόμα πιο ποιοτικό τουριστικό προϊόν και τις ομορφιές που έχει το νησί, το θρησκευτικό τουρισμό, την πρωτογενή παραγωγή, το περίφημο φιστίκι του, αλλά και τους ανθρώπους του, τη φιλοξενία του. Θέλουμε αυτό να το εισπράττουμε και στις χώρες του εξωτερικού και αυτό να μπορέσουμε να το διαφημίσουμε, όπως κάνει ο ΕΟΤ πλέον 12 μήνες το χρόνο. Προφανώς θα δούμε και τους άλλους επαγγελματίες στο νησί, με πρώτους από όλους όλους τους ξενοδόχους.
Για μία φορά να ευχαριστήσω για την για τη φιλοξενία και του κυρίους αντιδημάρχους και νομίζω ότι θα ξανάρθουμε στη Γιορτή του Φιστικιού για να κάνουμε και ένα ταμείο της σεζόν»

Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς:

«Σήμερα έχουμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε τον αξιότιμο Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια ο οποίος  συνοδεύεται ​από τους εκλεκτούς βουλευτές της περιφέρειας μας ​που μας εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο. 
Σ​
υναντηθήκαμε μαζί με ​μέλη ​τη​ς​ Δημοτικής Αρχής​ και​ με εκπροσώπους​,​ της ​Ε​παγγελματικής Ένωσης​ τον κ. Γ. Σκαλτσιώτη και της ​Έ​νωσης ​Ε​νοικιαζόμενων ​Δ​ωματίων τον κ​.​ Νίκο ​Κωστάκο, όπου συζήτησαν μαζί με τον Υπουργό θέματα υποδομών​ και​ θέματα τουρισμού​.​ Εμείς εστιάσαμε τόσο στις υποδομές έτσι ώστε ​ο ​υπουργός ​να τα μεταφέρει ​σ​την κεντρική κυβέρνηση, θέματα που εντάσσονται σε χρηματοδοτήσεις και θα τρέξουν από το Υπουργείο Τουρισμού​. Εμείς θα ετοιμάσουμε σχετικό φάκελο με ώριμες μελέτες και πιστεύω ότι όλα αυτά ​θ​α προχωρήσουν ​β​έβαια με την εποπτεία του υπουργού και με τη βοήθεια του​.​ Στη συνέχεια θα περιηγηθείτε στην Αίγινα​, έχει​ ένα πρόγραμμα ο υπουργός που θα ακολουθήσει και θα συναντηθεί και με άλλους φορείς του νησιού. Υπουργέ​,​ να έχετε μία όμορφη ​μέρα».

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Add Comment

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.