ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

“Τραγουδάμε την Αίγινα”- Μουσική βραδιά από την “Αιγιναία”

Written by aeginalight

Η Αιγιναία έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει σε μία μουσική βραδιά, αφιερωμένη στην παραδοσιακή μουσική του τόπου, με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής που γιορτάζεται στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνου.
Τα τραγούδια της Αίγινας μας είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν, όταν σε διάφορα τεύχη του περιοδικού είχαμε παρουσιάσει την ερευνητική δουλειά του εθνομουσικολόγου Μάρκου Δραγούμη αλλά και της ιστορικού Γεωργίας Κουλικούρδη που τόσα έκανε για να διασώσει την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

Το πρόγραμμα της 25ης Ιουνίου έχει επιμεληθεί μία άλλη αιγινίτισσα, η Ευαγγελία Χαλδαιάκη, με ειδικές σπουδέςστο αντικείμενο. Τα τραγούδια που επελέγησαν ακούγονται σπάνια πλέον στην Αίγινα, κι έτσι είναι μια ευκαιρία να τα ξαναθυμηθούμε, συνοδεύοντας τη χορωδία του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής “Φοίβος Ανωγειανάκης” και την ορχήστρα του, που έρχονται ειδικά για αυτή τη συνάντηση στην Αίγινα.

Συμμετέχει στην εκδήλωση και το χορευτικό σύνολο της Ομάδας Γυναικών Αίγινας.
Την εκδήλωση στηρίζουν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης καθώς και οι επιχειρήσεις ΚΡΗΤΙΚΟΣ.

Τους ευχαριστούμε όλους.

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας!

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.