ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Έκθεση Καλλιόπης Κοπανίτσα «Δύο τσαλαπετεινοί στον κήπο: η δική μου Αίγινα»

Κοπανίτσα
Written by aeginalight

Εικαστική έκθεση

Καλλιόπης Κοπανίτσα

«Δύο τσαλαπετεινοί στον κήπο: η δική μου Αίγινα»

Ζωγραφική και μικρά γλυπτά

Πύργος Μάρκελλου, Αίγινα

Επιμέλεια έκθεσης Λουϊζα Καραπιδάκη

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, ώρα 20.00

Διάρκεια έκθεσης 15 – 31 / 07/2022

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου θα εγκαινιαστεί στον Πύργο του Μάρκελλου στην Αίγινα η εικαστική έκθεση της σκηνογράφου, ενδυματολόγου και ζωγράφου Καλλιόπης Κοπανίτσα με θέμα:

«Δύο τσαλαπετεινοί στον κήπο: η δική μου Αίγινα»

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής, σχέδια σε χαρτί, λάδια και ακρυλικά σε καμβά και μικρά γλυπτά από μικτές τεχνικές. Τα έργα τέχνης πραγματοποιήθηκαν τα έξη τελευταία χρόνια, τα περισσότερα μεταξύ του 2018 και του 2022 και θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο κοινό.

Η επιμελήτρια της έκθεσης Λουϊζα Καραπιδάκη σημειώνει: «Ολάκερος ο κόσμος κι ο μικρόκοσμος της Αίγινας μεταφέρεται μέσα από το εικαστικό έργο της Καλλιόπης Κοπανίτσα, ως ένα εγκώμιο και μια κατάθεση ψυχής στον αγαπημένο της τόπο. Εικονογραφικές μνείες σε σκηνές της καθημερινότητας, σε κατοικίδια και άγρια ζώα, στα πουλιά, στους καρπούς της αιγινήτικης γης, σε απεικονίσεις με γλαφυρές αναφορές στις θαλάσσιες και γήινες τοπιογραφίες, στη γαλήνια φύση των κήπων, στο άπλετο πρωϊνό φως του εκτυφλωτικού ήλιου και στις αμυδρές λάμψεις του νυχτερινού τοπίου συγκροτούν τη δική της Αίγινα.

Η φύση του νησιού στο έργο της εικονίζεται αδάμαστη κι ατίθαση, αλλά ζωοποιός και ποικιλόχρωμη. Οι ιδιότυπα ρεαλιστικές ζωγραφικές αποδόσεις, με τις ιμπρεσιονιστικές πινελιές και τις υπαινικτικές θεματικές επισημάνσεις, αναπαριστούν επίγειους παραδείσους με κήπους ευδαιμονίας, θελκτικές ακρογιαλιές και σαγηνευτικά τοπία. Στις συνθέσεις της η σκηνογραφική διάθεση είναι εμφανής με τη χρωματική αρμονία να υπερτερεί και την επιβλητική νηνεμία να δελεάζει τον θεατή».

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.