ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«ΑΙΓΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ» για την δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό

Written by aeginalight

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΙΓΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ»

Δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό

Με μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό πληροφορηθήκαμε το νέο κρούσμα δολιοφθοράς στον υποθαλάσσιο αγωγό.

Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την απόπειρα αυτή. Παρόμοιες ενέργειες στρέφονται ευθέως εναντίον όλων μας, καθώς η λειτουργία του υποθαλάσσιου αγωγού αποτελεί όρο ζωής για όσους κατοικούμε στην Αίγινα.

Επιβάλλεται πλήρης ενημέρωση για τις λεπτομέρειες του συμβάντος και λήψη αποφάσεων για τις αναγκαίες περαιτέρω συγκεκριμένες ενέργειες. Γι’ αυτόν τον σκοπό, ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Παναγιώτης Κουκούλης με την ιδιότητά του ως εκπρόσωπος του Δήμου Αίγινας – μέλος της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αίγινας και της Περιφέρειας Αττικής για το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ», απέστειλε προς την κ. Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Νήσων την κατωτέρω επιστολή:

Προς την Κυρία Βασιλική Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Νήσων

Κοινοποίηση:  

  • κ. Ι. Ζορμπάς – Δήμαρχος Αίγινας
  • κ. Π. Χατζηπέρος – Περιφερειακός Σύμβουλος, Μέλος Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης
  • κ.κ. Δ. Μούρτζης, Φ. Τζίτζης, Π. Μεθενίτης, Π. Ηλίας – Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων

Κυρία Αντιπεριφερειάρχη,

Με έντονη ανησυχία πληροφορήθηκα από το σημερινό Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής την εγκληματική απόπειρα αγνώστων να καταστρέψουν με εκρηκτικό μηχανισμό τμήμα του υποθαλάσσιου αγωγού που συνδέει την Αίγινα με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ στην Σαλαμίνα.

Καταδικάζω απερίφραστα, όπως όλοι οι συμπολίτες μου, την απόπειρα αυτή και ελπίζω οι αυτουργοί να ανευρεθούν σύντομα και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Με την ιδιότητά μου ως εκπρόσωπος του Δήμου Αίγινας – μέλος της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αίγινας και της Περιφέρειας Αττικής για το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ», θεωρώ ότι λόγω της σοβαρότητας του συμβάντος, είναι αναγκαία η άμεση σύγκληση σε συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής.

Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι η ενημέρωση των μελών για το συγκεκριμένο συμβάν της δολιοφθοράς, για τις ενέργειες που προγραμματίζονται προκειμένου να επισκευασθεί η ζημιά που προκλήθηκε στον αγωγό, καθώς και για εκείνες που απαιτούνται για την αποτροπή παρόμοιου συμβάντος.

Επειδή το συμβάν της δολιοφθοράς συνιστά προφανώς ζήτημα μεγίστης σημασίας για τον Δήμο, προτείνω να προσκληθεί και να παρίσταται στην συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής και ο Δήμαρχος Αίγινας.

Ευνόητο είναι ότι, η παρουσία στην συνεδρίαση εκπροσώπων της Αναδόχου Εταιρείας και του Τεχνικού Συμβούλου, θα συμβάλει στην ουσιαστική και πλήρη ενημέρωση των μελών.

Ελπίζω στην άμεση ανταπόκρισή σας στο ανωτέρω αίτημα ώστε η συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής να πραγματοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν.

Ευχαριστώ,

Παναγιώτης Κουκούλης

Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας – Μέλος της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.