ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενημέρωση για την έκρηξη στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού Αίγινας

Δήμος Αίγινας
Written by aeginalight

Μετά από ενημέρωση που είχαμε από εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας «Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε» του υποθαλάσσιου αγωγού Αίγινας, πληροφορηθήκαμε την επιβεβαιωμένη από το λιμεναρχείο, έκρηξη μηχανισμού η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 στον υποθαλάσσιο αγωγό σε βάθος 14 μέτρων και σε απόσταση 300 μέτρων από την Πέρανι Σαλαμίνας. Μετά από αυτοψία που διενήργησαν δύτες, κατά εντολή του διαχειριστή, διαπιστώθηκε μικρή διαρροή νερού που δεν επηρεάζει την ομαλή διεξαγωγή της τροφοδοσίας.

Η τροφοδοσία της κεντρικής δεξαμενής στο Λεόντι και η διανομή στις περιφερειακές δεξαμενές των Δημοτικών διαμερισμάτων διενεργείται κανονικά. Έχει ήδη προγραμματιστεί η επισκευή του υποθαλάσσιου αγωγού στο συγκεκριμένο σημείο και οι εργασίες αποκατάστασης των προστατευτικών λιθοστρωμάτων.

Είναι η τρίτη κατά σειρά σκόπιμη παράνομη πράξη πρόκλησης ζημιάς στον υποθαλάσσιο αγωγό με στόχο την δολιοφθορά και βλάβη του αγωγού. Η Δημοτική αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι πολίτες και όλοι όσοι επισκέπτονται την Αίγινα, καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις ύπουλες, άνανδρες, παράνομες και ποινικά κολάσιμες πράξεις. Εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας στις ανακριτικές Αρχές και καλούμε την κεντρική κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τις Λιμενικές αρχές Πειραιά, Σαλαμίνας και Αίγινας όπως λάβουν μέτρα ασφαλείας, προστασίας και περιφρούρησης, του μεγάλου αυτού έργου του υποθαλάσσιου αγωγού .

Προειδοποιούμε τους δολιοφθορείς ότι δεν θα κάμψουν την μαχητικότητα και την προσήλωσή μας να προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο τα συμφέροντα του Δήμου μας.

Θα μας βρουν όλους απέναντι τους!

 

Γραφείο Δημάρχου Αίγινας

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.