ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η ΚΟΒ Αίγινας του ΚΚΕ για την έκρηξη στον αγωγό ύδρευσης

Written by aeginalight

Η ΚΟΒ Αίγινας του ΚΚΕ καταδικάζει την προσπάθεια δολιοφθοράς με εκρηκτικό μηχανισμό, στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης που ένωσε επιτέλους την Αίγινα με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.
Με ευθύνη της Κυβέρνησης και των αρμοδίων Αρχών να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις. Τέτοιες ενέργειες στρέφονται στην ουσία εναντίον του λαού που αφού ακριβοπλήρωσε ένα έργο υποδομής τώρα έρχεται αντιμέτωπος με τέτοιες ενέργειες.

Είναι βαριές όμως και οι ευθύνες της Κυβέρνησης αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων, που μετέτρεψαν το αγαθό του νερού σε εμπόρευμα με αποτέλεσμα η ύδρευση να γίνεται πεδίο ανταγωνισμών μεταξύ επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή η εμπορευματοποίηση του νερού των δασών και άλλων φυσικών πόρων είναι που οπλίζει τα χέρια διαφόρων εμπρηστών, δολιοφθορέων κλπ.

Για το ΚΚΕ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:

Το νερό, είναι ένας φυσικός πόρος, ένα δημόσιο αγαθό που, αδιαπραγμάτευτα, πρέπει να εξασφαλίζεται σε επάρκεια, φθηνό και υγιεινό για όλους τους κατοίκους του νησιού μας. Το νερό δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό.

Καλούμε το λαό να συμπορευτεί και να παλέψει με το ΚΚΕ, στον καθημερινό αγώνα για να ανατραπεί η πολιτική, που μετατρέπει σε πανάκριβο εμπόρευμα κοινωνικά αγαθά όπως το νερό, το ρεύμα κ.ά., για να εκτοξεύουν τα κέρδη τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.