ΘΕΑΤΡΟ

Με αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο η αυλαία του 12ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας

Written by aeginalight

Από χθες βράδυ, Παρασκευή 22  Ιουλίου, ξεκίνησε το πρόγραμμα παραστάσεων του 12ου Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμου Αίγινας στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας, με τιμές εισιτηρίων να κυμαίνονται ανάλογα την παράσταση και μια («Καπετάν Μιχάλης») με δωρεάν είσοδο, επιχορηγούμενη από την Περιφέρεια Αττικής.

Η αυλαία του φεστιβάλ και φέτος δεν άνοιξε με ​θεατρική ​παράσταση αλλά με προβολή ταινίας και ζωντανή μουσική, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η ταινία που προβλήθηκε, την οποία επιμελήθηκε ο φωτογράφος Ανέστης Κορνέζος, περιείχε αποσπάσματα από ελληνικές ταινίες που γυρίστηκαν στην Αίγινα από το 1958 μέχρι το 1966.

Ακολούθησε ζωντανή μουσική με τραγούδια του κινηματογράφου, από δύο Αιγινήτες μουσικούς, τον Ζαχαρία Παλαμήδη και Βασίλη Χαλδαίο.

Οι θεατρικές παραστάσεις του 12ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας ξεκινούν απόψε Σάββατο 23 Ιουλίου 2022, με το έργο  «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» του Willy Russell, σε μετάφραση-διασκευή Γιώργου Κιμούλη. Παίζουν οι ηθοποιοί Αμαλία Νίνου και Θανάσης Κουρλαμπάς.
Το Aegina Light διαφωνεί με την επιλογή της ΚΕΔΑ να συμπεριλάβει δουλειά του Γιώργου Κιμούλη στη φετινή διοργάνωσή της και ως εκ τούτου απέχει από την συγκεκριμένη παράσταση ως ένδειξη συμπαράστασης στους ηθοποιούς που καταγγέλλουν τον Κιμούλη για ψυχολογική κακοποίηση αλλά και σεβασμό στην απόφαση του Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για την δια βίου διαγραφή του.

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.