ΘΕΑΤΡΟ

Με κινηματογράφο και μουσική η έναρξη του 12ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας

Written by aeginalight

Το Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας σας προσκαλεί στην εναρκτήρια παράσταση  του, την Παρασκευή 22 Ιουλίου στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.

Η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στην εποχή που η Αίγινα ήταν  το φυσικό σκηνικό για το γύρισμα πολλών ασπρόμαυρων ταινιών του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου. Πολλές ταινίες με νέους και εκκολαπτόμενους πρωταγωνιστές γυρίζονταν στο νησί. Μέσα από τις εικόνες των ταινιών, καρέ – καρέ αντικρίζουμε  την Αίγινα των δεκαετιών του ΄50 και  του ΄60 και τα πρόσωπα πολλών προγόνων μας που εθελοντικά έπαιξαν ως κομπάρσοι.

Σε ένα τοπίο διαφορετικό, με χωμάτινα στενά, πολλά κανάτια στοιβαγμένα για πώληση, με  τα καφενεία της παραλίας, τους αμαξάδες, τους μικροπωλητές, την παλαιά προβλήτα και τα πλοία της εποχής, τις παλιές ρεκλάμες στα καταστήματα, οι παλιές ταινίες αποτελούν έναν αδιάψευστο μάρτυρα της ομορφιάς και της απλότητας  του νησιού των χρόνων εκείνων. Άθελα γινόμαστε παρατηρητές των αλλαγών του τοπίου του νησιού και συγκρίνουμε το τότε με το σήμερα.

Ο κ. Ανέστης Κορνέζος έχει επιμεληθεί του αφιερώματος με τίτλο:

«Η Αίγινα στον ελληνικό κινηματογράφο 1958 -1966»

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα μας κρατήσουν μουσική συντροφιά οι Αιγινήτες μουσικοί Ζαχαρίας Παλαμίδης και Βασίλης Χαλδαίος με επιλογές από την έντεχνη και λαϊκή μουσική.

Είσοδος ελεύθερη.

Ώρα έναρξης 21.15.

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.