ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρώτο πλάνο ο Ναός της Αφαίας στο βίντεο για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού στην Αττική

Attica. Culture in a Word
Written by aeginalight

Στο νέο βίντεο για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού στην Αττική που παρουσιάζει από σήμερα η Περιφέρεια Αττικής στο διεθνές ταξιδιωτικό κοινό, με τίτλο: «Attica. Culture in a Word» συγκαταλέγεται όπως ήταν αναμενόμενο και ο Ναός της Αφαίας.
Είναι όμως ιδιαίτερη χαρά και τιμή μας, το βίντεο να ξεκινά με την Αίγινα. Πρώτο πλάνο, εναέρια λήψη του  Ναού της Αφαίας και κοντινά πλάνα του σε άλλα σημεία του βίντεο. Επίσης στο βίντεο βλέπουμε τη νήσο Μονή με φόντο Πέρδικα, όπως και τον αγαπητό μας Γάλλο καλλιτέχνη που ζει στο Σφεντούρι  Jean-Jacques Tesson και τη συγγραφέα σύζυγό του Jeanne Roques.

Το βίντεο δίνει έμφαση  στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία του παρελθόντος, αλλά και στους σύγχρονους χώρους πολιτισμού της Αττικής. Προσκαλεί τους επισκέπτες να ανακαλύψουν την Αττική μέσα από μια επική και ασφαλή διαδρομή 2500 ετών πολιτισμού. Μέσα από πτυχές της ιστορίας, της ποίησης, της λογοτεχνίας, της αρχιτεκτονικής, της πίστης, της φιλοσοφίας, της αρμονίας, της μουσικής, του χορού, των καλών τεχνών, της μυθολογίας, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, του θέατρου, του αθλητισμού, που στο σύνολό τους αντικατοπτρίζουν τα διαχρονικά ελληνικά ιδεώδη.

Aegina Light

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.