ΜΟΥΣΙΚΗ

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη απόψε στην παραλία της Αύρας

Written by aeginalight

Αφιερωμένη στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, είναι η συναυλία του 16ου Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας που θα πραγματοποιηθεί απόψε, Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022, στην παραλία ης Αύρας με τίτλο: “Με τα φτερά του Αρχαγγέλου – Ο Μίκης Θεοδωράκης και οι ποιητές”, με το μουσικό σύνολο «Επτάηχον» και τραγούδι από τους: Δάφνη Πανουργιά (κατόπιν ασθενείας της Θεοδώρας Μπάκα) και Κώστα Βασιλιάγκο.

«Επτάηχον»: “Κινούμενοι από βαθιά εκτίμηση στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη και στο μήνυμα που έχει να προσφέρει σήμερα, εντάξαμε στο ρεπερτόριο του «Επτάηχου» μια επιλογή τραγουδιών του από το ’50 μέχρι το ’90

Το “Επτάηχον” είναι ένα σύνολο μουσικής δωματίου που στελεχώνεται από επιλεγμένα μέλη Συμφωνικών Ορχηστρών και διακεκριμένους σολίστες. Δημιουργήθηκε το 2013.
Παρουσίασε τη δουλειά του δύο χρονιές στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας , στην αίθουσα του Παρνασσού, στο Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού, ΦεστιβάλΑγίου Δημητρίου, Athens Garden Festival, σε πολυχώρους πολιτισμού και αλλού.
Στους στόχους του συνόλου είναι η ερμηνεία ευρύτατου φάσματος και ειδών μουσικής και η ανάδειξη της ενότητας ανάμεσα στις συνθέσεις της λεγόμενης ακαδημαϊκής μουσικής και τα σημερινά -ή όχι και τόσο σημερινά- τραγούδια και μουσικές μεγάλης δημοτικότητας.

Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται με την κατάλληλη, κατά περίπτωση, ενορχήστρωση, την οποία επιμελείται κυρίως ο εμπνευστής του εγχειρήματος Βαγγέλης Ζωγράφος.
Έτσι, το «Επτάηχον» παρουσιάζει έργα που έχουν ακουστεί από μεγάλες ορχήστρες, στοχεύοντας στην υπογράμμιση της καλλιτεχνικής ουσίας της κάθε σύνθεσης με λίγα μέσα (όργανα), καθώς και κύκλους από τραγούδια ή μουσικές που έχουν δει το φως με τρόπο λιγότερο περίπλοκο και τα οποία ενδύονται τον ηχοχρωματικό πλούτο του συγκεκριμένου οργανικού συνόλου, που τους προσδίδει μια ιδιαίτερη εκδοχή ευαισθησίας και ακουστικής προσέγγισης.

Κλαρινέτο: Νίκος Γκίνος
Φλούγκελχορν: Σπύρος Αρκούδης
Βιολί: Γεωργία Τσολάκη
Βιόλα: Γιάννης Αθανασόπουλος
Τσέλο: Χριστίνα Κολοβού
Πιάνο: Διονύσης Μαλλούχος
Κοντραμπάσο/ενορχηστρώσεις: Βαγγέλης Ζωγράφος 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.