Η πρωινή βροχή από νότια έφτασε στη Σουβάλα με την ανατολή του ηλίου, την ώρα που τα καΐκια των αδελφών Μπέση θα ξεκινούσαν για την Παναγία τη Φανερωμένη στις Λαούσες.
Ανήμερα της εορτής, Τρίτη 23 Αυγούστου 2022, οι πιστοί από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί στο λιμανάκι με τις ψαρόβαρκες, μαζί με τον παπά Φώτη για να τιμήσουν και φέτος το μοναχικό ξωκλήσι με Θεία λειτουργία και Αρτοκλασία.
Όμως η σύντομη κακοκαιρία δεν το επέτρεψε. Ενώ από βόρεια ο καιρός ήταν καθαρός, στις 7 .00 τα σύννεφα πύκνωσαν, ο ήλιος ανέτειλε θολός και κατακόκκινος, έντονη βροχή έφτασε στη Σουβάλα και το μικρό ταξίδι για την χάρη Της αναβλήθηκε.
Και όπως τότε ο Χριστός ευλόγησε τους άρτους στην έρημο, ο π. Φώτης ευλόγησε τους άρτους υπό δυνατή βροχή, κάτω από το στέγαστρο παραλιακού εστιατορίου και τους μοίρασε στους πιστούς.