FEATURED

Βραδιά Γαστρονομίας του 13ου Aegina Fistiki Fest με Στέλιο Παρλιάρο και Jean Marie Hoffmann

13ο Aegina Fistiki Fest
Written by aeginalight

Με την φωτισμένη τριήρη “Ολυμπιάς” πίσω από την σκηνή της Γαστρονομίας του 13ου Aegina Fistiki Fest, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου 2022 η πρώτη εκδήλωση γαστρονομίας με τον γνωστό μας σεφ Στέλιο Παρλιάρο και τον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα Jean Marie Hoffmann.

Η παλιά προβλήτα του λιμανιού της Αίγινας γέμισε με τους λάτρεις της σύγχρονης γαστρονομίας, όπου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τους σεφ να παντρεύουν ελληνικές και γαλλικές συνταγές με φιστίκι Αιγίνης και να μοιράζονται μαζί τους τεχνικές και μυστικά. Μαζί τους στη σκηνή και η δημοσιογράφος  Θάλεια Τσιχλάκη.

Την εκδήλωση προλόγισαν οι κυρίες, Ράνια Κορναράκη Πετρά υπεύθυνη της Ομάδας Γαστρονομίας του 13ου Aegina Fistiki Fest και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Aegina Fistiki Fest Μαριλένα Γιαννούλη.

Όπως είπε ο Στέλιος Παρλιάρος για το φιστίκι Αιγίνης:
“Επειδή είμαι από την Κωνσταντινούπολη το είχαμε στην καθημερινότητα μας και στα γλυκά μας πάρα πολύ έντονα“.
Και ο Jean Marie Hoffmann:
Αγαπάω πάρα πολύ την Αίγινα, αγαπάω πάρα πολύ το φιστίκι, είναι προϊόν που το γνώρισα και το έμαθα εδώ. Όπως και στο βιβλίο και καθημερινά στην πρεσβεία, παντρεύουμε τη γαλλική γεύση με ελληνικά προϊόντα. Αυτό είναι που κάναμε και στο βιβλίο μαζί με το Στέλιο και εκεί είναι που συναντηθήκαμε σε αυτό το επάγγελμα, αυτό το πάντρεμα που κάνουμε.  Είναι χαρά να είμαστε εδώ απόψε για να το μοιραστούμε μαζί σας“.

Στην άκρη του πάγκου τους υπήρχε το ελληνογαλλικό βιβλίο «Μαζί|Ensemble» των δυο σεφ, το οποίο περιλαμβάνει 60 συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, εμπνευσμένες από την ελληνική και τη γαλλική κουζίνα.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Αίγινας  κ. Γιάννης Ζορμπάς και η βουλευτής κ. Νόνη Δούνια απένειμαν τιμητικά διπλώματα στους καλεσμένους.

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.