FEATURED ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η υποδοχή της ιστορικής τριήρους του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς»

τριήρης Ολυμπιάς
Written by aeginalight

Την τριήρη «Ολυμπιάς», ένα λειτουργικό αντίγραφο αρχαίας αθηναϊκής τριήρους, υποδέχτηκαν στην παλιά προβλήτα του λιμανιού της Αίγινας σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βασιλική Θεοδωρακοπούλου- Μπόγρη, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς μαζί με τις δημοτικές και Λιμενικές αρχές της Αίγινας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός και ο Δρ, Αντώνιος Πολυδώρου μέλος της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής – Σαλαμίνια 2022.

Η επίσκεψη της Ολυμπιάς στην Αίγινα είναι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Σαλαμίνια 2022», μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής για τη σημαντική προσφορά της Αίγινας στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Οι κάτοικοι της Αίγινας από νωρίς το πρωί παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον και φωτογράφιζαν από την ακτογραμμή του νησιού την πορεία της τριήρους μέχρι να μπει στο λιμάνι.
Μια εντυπωσιακή πλεύση και άφιξη στο λιμάνι μας που εντυπωσίασε όλους, και ας να μην έφτασε κωπηλατώντας αλλά ρυμουλκούμενη.

Η Ολυμπιάς μπήκε στο λιμάνι της Αίγινας λίγο μετά τις 11.00 για να δέσει στην παλιά προβλήτα που την περίμεναν  επίσημοι και πολίτες της Αίγινας.

Ο κυβερνήτης της κ. Νικόλαος Πολυχρονάκης και το πλήρωμα, έδεσαν κάβους κατέβασαν τη σκάλα και δέχτηκαν στην “Ολυμπιάς” όσους παρευρίσκονταν στην τελετή υποδοχής.

Μετά την ενδιαφέρουσα επίσκεψη στη μεγαλοπρεπή τριήρη, μίλησαν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, ο Λιμενάρχης Αίγινας κ. Αργύρης Φραγκούλης, ο διοικητής της Ναυτικής Βάσης του Τούρλου κ. Κυριάκος Κλώνος και ο κυβερνήτης της “Ολυμπιάς” Νικόλαος Πολυχρονάκης.

Στην τελετή παρευρέθηκε και η κ. Δέσποινα Κουτσούμπα, αρχαιολόγος δύτης της τμήματος Εναλίων Αρχαιοτήτων, υπεύθυνη του διεθνούς προγράμματος Aegina Harbour Project.

Το παρών έδωσαν και οι αστυνομικοί ποδηλάτες του Αγκιστρίου.

Η τριήρης θα  αποπλεύσει για την Σαλαμίνα στις 22 Σεπτεμβρίου. Όπως ενημερωθήκαμε σήμερα, επισκέψεις θα γίνουν μόνο από τα σχολεία του νησιού.

Πληροφορίες για την τριήρη: “Η τριήρης για δεύτερη φορά στην σύγχρονη Αίγινα

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.