ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαϊκό γλέντι του ΚΚΕ στην πλατεία Εθνεγερσίας

ΚΚΕ Αίγινας
Written by aeginalight

Στην μεγαλύτερη πλατεία της Αίγινας, στην πλατεία Εθνεγερσίας, σε έναν δημόσιο χώρο που για δεκαετίες παραμένει πολιτιστικά ανεκμετάλλευτος, η ΚΟΒ Αίγινας του ΚΚΕ έστησε ένα λαϊκό γλέντι για τα μέλη και τους φίλους της, με ζωντανή μουσική, ποτό, φαγητό και αγωνιστική αισιοδοξία.

Το βράδυ του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου 2022, πίσω από το Ηρώο πεσόντων στήθηκε η μουσική σκηνή, τα τραπεζοκαθίσματα και τα πανό με τα συνθήματα του κόμματος.
Η  “Μουσική παρέα της Μαρίας” με αγαπημένα λαϊκά τραγούδια μεγάλων ερμηνευτών χάρισε μια βραδιά διασκέδασης στο κοινό που χόρεψε και τραγούδησε μαζί τους.

Όπως είπε η κ. Ευαγγελία Λυκούρη στο καλωσόρισμά της σε όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση:

Σε μια περίοδο που υπάρχουν έντονες εξελίξεις, θέλουμε να συνδυάσουμε, όπως ο λαός μας ξέρει και μπορεί σε δύσκολες στιγμές να συνδυάζει, και τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή και την διασκέδαση.

 

Πριν ξεκινήσει η μουσική εκδήλωση, η κ. Ευαγγελία Λυκούρη έδωσε το λόγο στην κ. Ζωή Παπαδοπούλου, μέλος του Τομεακού Γραφείου Πειραιά του ΚΚΕ:

«Μπροστά στην αγωνία και την αγανάκτηση που βιώνει ο λαός μας με την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια, τις συνθήκες ζωής του που χειροτερεύουν, δε χωρά καμιά αναμονή και εμπιστοσύνη σε κυβερνητικούς σωτήρες. Όσα ημίμετρα κι αν εξαγγέλλονται- voucher, pass – δεν αποτελούν λύση, γιατί είτε θα εξανεμιστούν αμέσως είτε θα πληρωθούν με άλλον τρόπο από τον ίδιο το λαό, καταλήγοντας να ενισχύονται μόνο τα κέρδη των ομίλων στην ενέργεια, στις κατασκευές, στις τράπεζες, στους εφοπλιστές ,σε άλλους κλάδους.

Για να αλλάξει η κατάσταση, απαιτείται οργάνωση της εργατικής – λαϊκής αντεπίθεσης και συμπόρευση με το ΚΚΕ για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, σύγχρονα δικαιώματα, αξιοποίηση κάθε δυσκολίας κι αστάθειας του συστήματος για να ανοίξει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος προς όφελος του λαού.

 Ιδιαίτερα για το νησί της Αίγινας, χρειάζεται αγώνας για να λυθούν  σοβαρά προβλήματα, όπως η υποστελέχωση του μοναδικού δημόσιου φορέα Υγείας, του Κέντρου Υγείας δηλαδή, που δεν έχει ούτε μόνιμο παιδίατρο και ειδικότητες-  οι ανατιμήσεις 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που δυσκολεύουν τη μετακίνηση των νησιωτών, εργαζόμενων-η περαιτέρω μείωση της τιμής του νερού-η προστασία του αγωγού και ο εκσυγχρονισμός του παμπάλαιου δικτύου ύδρευσης και άλλα ζητήματα. Σήμερα, που όλη η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος επιτρέπει να ζήσουμε καλυτέρα και με ασφάλεια, βλέπουμε να συμβαίνει το αντίθετο, να επιστρέφουμε στο επίπεδο ζωής του προηγούμενου αιώνα, γιατί κριτήριο για την παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών είναι το κέρδος που καθορίζεται από τους ανταγωνισμούς των καπιταλιστών!

Να δυναμώσουμε τη φωνή μας απέναντι σε αυτή τη σύγχρονη βαρβαρότητα, να περάσουμε στην αντεπίθεση με μπροστάρη το ΚΚΕ στις μικρές και τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά».

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.