ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

13ο Aegina Fistiki Fest: Η ψαραγορά με άλλα μάτια

Aegina Fistiki Fest
Written by aeginalight

 

Η ψαραγορά με άλλα μάτια

Φέτος, ο χώρος της Ψαραγοράς «παραδόθηκε» σε νέα παιδιά. Αφέθηκε σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που ήρθαν πολλές φορές στο νησί μας, ταξίδεψαν στην θάλασσά μας και μας έδωσαν μια σύγχρονη ερμηνεία σε αυτό το τόσο οικείο σημείο της Αίγινας.

Αυτό τον χώρο εγκαινιάζουμε απόψε στις 21:30.

Πληροφορίες για την εγκατάσταση

Συνεργασία καθηγητών και φοιτητών των Τμημάτων: Γραφιστικής και Οπτικής επικοινωνίας και Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με την ομάδα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του 13ου Fistki Fest, στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί από το Εργαστήριο «Σχεδιασμός (Design), Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Χώρων και Οπτικοακουστική Τεκμηρίωση» της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και τον Δήμο Αίγινας.

Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει 4 αυτόνομα Projects – με εγκαταστάσεις στους κλειστούς πάγκους της Ψαραγοράς.

Η ανάπτυξη των Projects βασίζεται στην έρευνα και καταγραφή άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς που συνδέεται με την ψαραγορά και τη σύγχρονη ερμηνεία της.

13ο Aegina Fistiki FestΕγκατάσταση 1 «Μιλώντας για τα ψάρια»

Συντονιστής ο Παύλος Συμεών με τους φοιτητές/τριες του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών : Ράνια Βασιλικιώτη, Αλέξανδρο Βουγιουκαλάκη, Κατερίνα Δεληγιάννη, Μορφούλα Δαφνητίδη, Νίκη Ηλιοπούλου, Βασίλη Καπράλο, Σόνια Κουτσουκιάν, Παναγιώτη Λιόση,  Ορέστη Μπέλμπα, Χρήστο Νέτσιο,  Βάσσια Παππά, Λιάννε Πιτσιλού, Απόστολο Ράμμο, Αικατερίνη Σεϊρλή, Μάιρα Τσελεμεντέ και Κωνσταντίνο Χανή.

Παρουσιάζουν βίντεο καταγραφής της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, που αφορά τις ανεμότρατες και τη λειτουργία των πάγκων στην ψαραγορά.

 

 

13ο Aegina Fistiki FestΕγκατάσταση 2 «Τυλίγοντας τα ψάρια»

Συντονίστρια η Νίκη Καποκάκη με τους φοιτητές/τριες του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, Ελευθερία Αρώνη, Γεώργιο Ζιώγα, Μαρίνα Καραπιπέρη, Παναγιώτη Μελεούνη, Δήμητρα Νικολακάκη, Μαρία Σταμούλη και Νικηφόρο-Εμμανουήλ Τζεβελεκίδη με προτάσεις χαρτιών περιτυλίγματος ψαριών.

 

 

 

13ο Aegina Fistiki FestΕγκατάσταση 3 «Η ζωή του ψαρά»

Συντονίστρια η Μάρθα Τσιάρα με τους φοιτητές του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Θοδωρή Αντιβάκη και Άγγελο Αγγελάκη.

 

 

 

 

 

13ο Aegina Fistiki FestΕγκατάσταση 4 «Η φανταστική ψαριά»

Συντονίστρια η Βάντα Χαλυβοπούλου με τον φοιτητή και την φοιτήτρια του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Παναγιώτη Τσινίκα και Όλγα Καραγιάννη.

Το teaser του video είναι στον σύνδεσμο https://drive.google.com/file/d/1fkPJSLM5wT3OroFcN14BDQ5376G1CXld/view?usp=sharing

 

 

Εγκαίνια: Παρασκευή 9/9, 21.30

Διάρκεια: 9 – 18/9

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.