ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Σπορίτες Αίγινας – Φθινοπωρινή εκδήλωση

Σπορίτες Αίγινας
Written by aeginalight

Σπορίτες Αίγινας – Μέλος του Δικτύου Σιτώ

”Προσφορά Παραδοσιακών Σπόρων”

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 για 18η χρονιά, θα μοιράσουμε παραδοσιακούς σπόρους, δηλαδή τους παλιούς σπόρους που έρχονται από τους παππούδες μας, μεταφέροντας το μήνυμα της αυτάρκειας, της αλληλοβοήθειας, της αγάπης για την γη και της  υγιεινής διατροφής.

Θα προηγηθεί μικρή ενημέρωση για την ομάδα μας και το Δίκτυο Σιτώ που είμαστε μέλος του, καθώς και συμβουλές για την καλλιέργεια των λαχανικών, αρρώστιες κ.λ.π. Η εκδήλωση θα γίνει στην αυλή του καταστήματος της Κάρλας(Μυλοκύδωνο) με βιολογικά προϊόντα, απέναντι από το 1ο Δημοτικό σχολείο στις 12.00 το πρωί.

Θα έχουμε 24 ποικιλίες που  είναι: Μαρούλι Αγίου Όρους, Μαρούλι βελανιδόφυλλο, Μαρούλι χαμηλό κατσαρό, Ρόκα, Κολίανδρος Κύπρου, Καρδαμίδα Αίγινας, Σέλινο Τρικάλων, Σέλινο Λέρου, Μαιντανός Τρικάλων, Άνιθος Τρικάλων, Αντίδι, Μωβ λαχανίδα, Καρότο, Λάπατο Αγίου όρους, Σπανάκι, Παντζάρι ριγέ Γαλλίας, Παντζάρι κίτρινο, Λούβανο ή Λαθούρι, Αρακάς Μεθάνων,  Φάβα Αιγινίτικη, Σέσκουλο, Κουκιά και Μαυροκούκι(πολύ παλιά ποικιλία) Αίγινας και κρεμμύδι Εύβοιας.

Σπόρους θα μοιράσουμε μόνο για την Αίγινα. Για όσους ενδιαφέρονται από άλλα μέρη της Ελλάδος, μπορούν να επισκεφτούν το https://sito.gr/ του Δικτύου Σιτώ που συμμετέχει και η ομάδα μας σαν μέλος. Εκεί θα βρείτε σπόρους από καλλιεργητές και μετά από επικοινωνία μαζί τους θα σας τους στείλουν δωρεάν με δικά σας τα μεταφορικά έξοδα. Η ιστοσελίδα του Σιτώ έχει επίσης και πολλές καλλιεργητικές συμβουλές , αξίζει να την επισκεφτείτε.

Ελάτε να μοιρασθούμε σπόρους, καλλιεργητικές συμβουλές και καλή διάθεση.

sporitesaaeginass@gmail.com, facebook: Σπορίτες Αίγινας

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.