ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυκλοφόρησε “Ο θησαυρός της Βαγίας” σε Graphic Novel

Ο θησαυρός της Βαγίας
Written by aeginalight

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφόρησε σήμερα η μεταφορά σε γραφιστικό μυθιστόρημα του παιδικού μυθιστορήματος της Ζωρζ Σαρή “Ο θησαυρός της Βαγίας”.
Η εικονογράφηση και μεταφορά του βιβλίου έγινε από τον ταλαντούχο δημιουργό κόμικ Κανέλλο Μπίτσικα (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Kanellos COB), με την επιμέλεια του Γιώργου Γούση.

Πριν ένα χρόνο, τον Σεπτέμβριο του 2021, αποστολή από τις εκδόσεις Πατάκη επισκέφτηκε την Αίγινα για να δουν από κοντά τα μέρη που περιγράφει η Ζωρζ Σαρή στο βιβλίο της, ώστε να τα μεταφέρουν οι δυο δημιουργοί κόμικς στην νέα έκδοση graphic novel.

Η υπόθεση του βιβλίου:

Μια παρέα παιδιών περνάει τις καλοκαιρινές της διακοπές στην Αίγινα. Εκεί τους επισκέπτεται μια οικογενειακή φίλη από τη Γαλλία, η οποία δουλεύει ως βοηθός ενός ψυχιάτρου στο Παρίσι. Αποστολή της είναι να ανακαλύψει κάποια στοιχεία που επαναλαμβάνει ένας Γερμανός ασθενής, ο οποίος πάσχει από αμνησία μετά την έκρηξη μιας νάρκης που πάτησε στην Αίγινα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Λέξεις σκόρπιες που προσπαθούν τα παιδιά να ενώσουν για να βγάλουν νόημα. Ώσπου επισκέπτονται στη Βαγία την οικογένεια Χαλδαίου, στο σπίτι της οποίας έμενε ο Χανς στη διάρκεια του πολέμου. Εκεί μαθαίνουν πως ο Χανς έχει κλέψει από την οικογένεια χρυσές λίρες. Έτσι αρχίζει η αναζήτηση ενός χαμένου θησαυρού, που οδηγεί τα παιδιά στις μέρες της γερμανικής κατοχής και σε μια αξέχαστη περιπέτεια…

Ο θησαυρός της Βαγίας (Graphic Novel)

Συγγραφέας: Σαρή Ζωρζ
Εκδόσεις: Εκδόσεις Πατάκη
Εικονογράφος: Cob Kanellos
Επιμελητής: Γούσης Γιώργος
Σενάριο: Cob Kanellos
Νοέμβριος 2022

Aegina Light

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.