ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Νίκος Αλεξίου: Περί υποψηφιοτήτων και λοιπών εκλογικών διεργασιών

Written by aeginalight

Αρκετές κουβέντες γίνονται περί ονομάτων υποψηφίων Δημάρχων και κάποιες παρασκηνιακές εκλογικές διεργασίες δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο σε Δελτίο Τύπου μας περί τα τέλη Αυγούστου, είχαμε προειδοποιήσει το σύνολο της αντιπολίτευσης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δείχνοντας αυτοδιοικητική και πολιτική σοβαρότητα να εργαστεί για το καλό του νησιού. Τουναντίον οι “ενορχηστρωτές” της δημοτικής εκλογικής “διαπλοκής” με θιασώτες πρώην Δημάρχους του νησιού, μη έχοντας “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΣΙΠΑ” ευθύνης των λόγων που έχουν ανταλλάξει, προτίμησαν και προτιμούν να αποφασίζουν και να προτείνουν χωρίς τον λαό, για το… καλό του λαού. Είμαστε αναγκασμένοι να τους υπενθυμίσουμε το θαύμα της έλευσης του πλωτού ασθενοφόρου, στο οποίο ως αντιπολίτευση δεν είχαν την παραμικρή συμμετοχή.

Την ίδια στιγμή “κοπανατζήδες” και “μουγγοί” Δημοτικοί σύμβουλοι σφύριζαν αδιάφορα. Τώρα όμως ξύπνησαν από τον βαρύ αυτοδιοικητικό τους λήθαργο και θυμήθηκαν πως πρέπει να ντυθούν τον μανδύα του”καλού” δημοτικού παράγοντα και να ανακαλύψουν τον-την υποψήφιο Δήμαρχο “Μεσσία” που θα περάσει από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ όλα τα λάθη, τις αστοχίες και την απραξία του παρελθόντος.

Άλλωστε εάν ο λαός ήθελε να τον κυβερνά η δημοτική ή η κοινοβουλευτική  αντιπολίτευση, θα τους είχε επιλέξει.

Κάποιοι νομίζουν δυστυχώς ότι έχουν “παντρευτεί” την εξουσία και δεν θέλουν με τίποτα να δεχθούν το αυτοδιοικητικό… προσδόκιμο ζωής.

Για εμάς τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Άλλωστε το αναφέρει και η από 20/3/2022 ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης μας:

“Διαρκείς επαφές και συζητήσεις με το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων του νησιού με στόχο τον γόνιμο διάλογο για την ανάπτυξη της Αίγινας”.

Σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε και πάντα πάνω από το τραπέζι με ξεκάθαρες διαδικασίες και κόκκινες γραμμές.

Θα συζητήσουμε για το καλό του νησιού μας μόνο με όσες υγιείς δυνάμεις έχουν αποδείξει μέχρι σήμερα πως λειτουργούν και εργάζονται προς την κατεύθυνση αυτή.

Άλλωστε στην Δημοκρατία και στην πολιτική δεν υπάρχουν αδιέξοδα και ο καθένας πρέπει να γνωρίζει πότε και πως πρέπει να δίνει το παρών για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Αίγινας μας και μόνο. Άλλως υπάρχει για όλους ανεξαιρέτως ο έντιμος δρόμος να προτιμήσουν την θαλπωρή της οικείας τους…

ΥΓ: Μια τελευταία συμβουλή στους θιασώτες των Δημοτικών “διεργασιών”: Νίψον Ανομήματα (Αυτοδιοικητικά), Μη Μόναν Όψιν (Μπροστινής ή μπροστινού…). Άλλωστε υπάρχει και ο ρόλος του Πόντιου Πιλάτου για όποιον έστω και την τελευταία στιγμή επιθυμεί να διασώσει την αυτοδιοικητική υστεροφημία του.

 Νίκος Ευστ.Αλεξίου Κοινοτικός Σύμβουλος Αίγινας, Επικεφαλής Παράταξης “Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα”  

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.