ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Πάμε Σινεμά: «Άντε γεια, Δήμαρχε» – «Σάμσαμ»

σινέ ΤΙΤΙΝΑ Αίγινα
Written by aeginalight

ΣΙΝΕ ΤΙΤΙΝΑ

 
Πέμπτη 10/11, Παρασκευή 11/11 και Σάββατο 12/11
8.15 (βραδινή)

Κυριακή 13/11και Δευτέρα 14/11
7.15 (απογευματινή)

«Άντε γεια, Δήμαρχε»
Κωμωδία – Ισπανία

Ο Patrizio είναι δήμαρχος της πόλης του. Εν μέσω σκανδάλων, κατάχρησης εξουσίας και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, πρέπει για λόγους “ανωτέρας βίας” να αφήσει την θέση του, επιλέγοντας ωστόσο έναν έμπιστο αντικαταστάτη. Ο γιος του απορρίπτει την πρόταση, την οποία αναλαμβάνει με περίσσιο ενθουσιασμό και με μία πολύ διαφορετική προσέγγιση από τον σύζυγό της, η γυναίκα του María Luisa. Οι χειρισμοί της, που γίνονται με μεγάλη φυσικότητα και χιούμορ, θα επιφέρουν πληθώρα αλλαγών στην πόλη, αλλά και στην οικογενειακή τους ζωή, μιας και ανατρέπουν τα δεδομένα πολλών χρόνων στην αυτοδιοίκηση της πόλης και όχι μόνο…».

Ταινία με ευτράπελα, έντονους χαρακτήρες, οικείες, καθημερινές καταστάσεις, με αποκορύφωμα την “μαύρη” σκηνή της κηδείας, που συνοψίζει διθυραμβικά το τέλος της τάξης πραγμάτων στην πόλη και μας θυμίζει ότι τη διαφθορά πολλοί εμίσησαν (?), το χρήμα ουδείς. Συμπαθής εξέλιξη, χαλαρή διάθεση και μια εγκρατής αίσθηση του χιούμορ συνθέτουν συνολικά ένα πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα του «γίνονται παντού!», μια διαχρονική προσέγγιση της διαφθοράς στο μικρο-επίπεδο της, κάθε τόπου, τοπικής αυτοδιοίκησης και εν τέλει, μια ερώτηση πάνω στο σοβαρό θέμα “Γιατί όχι μια γυναίκα;”?

Στα συν της ταινίας, η επιλογή της Βασκικής γλώσσας την οποία δεν ακούμε καθόλου συχνά.


Παρασκευή 11/11 και Σάββατο 12/11
7.00 (βραδινή)

Κυριακή 13/11
6.00 (απογευματινή)

«Σάμσαμ»
Παιδικό – Μεταγλωτισμένο

«…Ο ΣαμΣαμ φαίνεται να έχει όλα όσα ονειρεύεται ένας κοσμικός ήρωας: ηρωικούς γονείς, κάμποσους υπερ-φίλους και τον δικό του ιπτάμενο δίσκο για να εξερευνήσει το διάστημα… Αλλά το μόνο που του απομένει είναι πραγματικές υπερδυνάμεις! Όταν η Μέγκα, η νέα κουλ συμμαθήτρια του, ισχυρισθεί ότι μπορεί να του μάθει υπερδυνάμεις, ο ΣαμΣαμ βλέπει στο μυστήριο κορίτσι την ευκαιρία να ανακαλύψει επιτέλους τις υπεράνθρωπες δυνάμεις του. Μαζί θα ξεκινήσουν μια κοσμική περιπέτεια όπου θα μάθουν πως η φιλία και το κουράγιο ίσως να είναι οι καλύτερες υπερδυνάμεις που θα μπορούσε να έχει…»

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.