ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάμε Σινεμά: «Και μετά χορέψαμε…» / «Wakanda Forever – Black Panther»

Σινέ Τιτίνα
Written by aeginalight

ΣΙΝΕ ΤΙΤΙΝΑ


Πέμπτη  17/11  Παρασκευή 18/11 Σάββατο 19/11

8.15 (βραδινή)

Κυριακή 20/11 Δευτέρα 21/11
7.15 (βραδινή)

Και μετά χορέψαμε…

Δραματική ταινία, 2019, του Λεβάν Ακίν- Συμπαραγωγή: Σουηδίας, Γεωργίας, Γαλλίας

«…Ο Μεράμπ χορεύει από μικρή ηλικία στην Εθνική Ακαδημία Χορού και μαζί με την παρτενέρ του Μαίρη, είναι πολύ κοντά στο να πάρουν την πολυπόθητη θέση στην Εθνική Ομάδα Χορού.
Όλα όμως ανατρέπονται όταν μπαίνει στη ζωή τους ο χαρισματικός και ιδιόρρυθμος Ηρακλί. Οι επιθυμίες του Μεράμπ θα τον ωθήσουν να αμφισβητήσει το συντηρητικό κοινωνικό περιβάλλον του, και να τα ρισκάρει όλα…»

Μια ταινία για την σύγκρουση των νέων ανθρώπων με τις συντηρητικές παραδόσεις του τόπου τους, την αμφισβήτηση των κοινωνικών καταναγκασμών, με οχήματα την αγάπη και την τέχνη. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, «…δεν υπάρχει καμία αντίφαση στο να αγαπάς την κληρονομιά σου, να είσαι μέρος της κουλτούρας σου και ταυτόχρονα να σπας τις νόρμες, να βρίσκεις τον τρόπο με τον οποίο μια μεγάλη αναμέτρηση μπορεί να σε κάνει γενναίο και ελεύθερο…».

Έντονο, αληθινό, τρυφερό, συγκινητικό… Ένα όνειρο για το χορό που απαιτεί πολλές θυσίες και ένας απαγορευμένος έρωτας. Όλα αυτά δε συμβαίνουν σε καμία ουτοπία, ούτε καν σε κάποια κατανοητική δυτική κοινωνία. Αντ’ αυτού εξελίσσονται μέσα σε δύσκολους καιρούς και σε έναν τόπο, ναι μεν όμορφο και με πλούσια κουλτούρα, αλλά χωρίς αποδοχή προς το διαφορετικό και το αντισυμβατικό. Εξαιρετικοί ηθοποιοί, δυνατό φινάλε.


Σάββατο 19/11
5.30 (απογευματινή)

Κυριακή 20/11 Δευτέρα 21/11
9.00 (βραδινή)

Τρίτη 22/11. Τετάρτη 23/11
8.15 (βραδινή)

«Wakanda Forever – Black Panther»
Α’ Προβολή – Περιπέτεια Φαντασίας / 160΄

«…Όλα ξεκινούν από τα επακόλουθα του θανάτου του βασιλιά Τ’Τσάλα, όταν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Γουακάντα προσπαθούν, ταυτόχρονα, να διατηρηθούν στην εξουσία, να προστατεύσουν την εδαφική ακεραιότητα του βασιλείου, αλλά και να αντιμετωπίσουν έναν νέο εχθρό. Ο λόγος για τον Ναμόρ, ένα πανίσχυρο αμφίβιο ον που ηγείται του λαού των Ταλοκάν, ο οποίος, όπωςκαι η Γουακάντα, έχει στη διάθεσή του το πολύτιμο μέταλλο βιμπράνιο που πασχίζει να αποκτήσει η Δύση. Μόνο που ο Ναμόρ δεν συμμερίζεται τις απόψεις των διαδόχων του Τ’Τσάλα για την προστασία του βιμπρανίου από τον υπόλοιπο κόσμο, οδηγώντας τις σχέσεις των δυο βασιλείων σε βίαιη ρήξη…»

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.