ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργοσαρωνικού

Written by aeginalight

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

http://sylargo.blogspot.com/syllogowargosarwnikou@gmail.com

Αίγινα 30-11-2022

Αρ. Πρωτ: 60

Προς: κ. Δήμαρχο Αίγινας

     κ. Πρ Δημοτικού Συμβουλίου

          κ. Δημοτικούς Συμβούλους

Κοιν.: τα Μέλη του Συλλόγου

           τοπικά ΜΜΕ

Μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών

Ως σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργοσαρωνικού από την αρχή της σχολικής χρονιάς ζητήσαμε συνάντηση με το Δήμαρχο Αίγινας για να συζητήσουμε τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στο νησί της Αίγινας ,ιδιαίτερα οι νεοδιόριστοι και οι αναπληρωτές.

Τη φετινή σχολική χρονιά, στα σχολεία του νησιού μας υπηρετούν αρκετές δεκάδες εκπαιδευτικών, οι οποίοι είναι νεοδιόριστοι ή αναπληρωτές. Δεν έχουν δηλαδή στην Αίγινα τη μόνιμη κατοικία τους και πολλοί από αυτούς συντηρούν δύο σπίτια καθώς έχουν οικογένειες μακριά από εδώ.

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί όπως όλοι οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια , το υψηλό κόστος διαβίωσης κλπ με αποτέλεσμα ο μισθός (που σε κάποιους είναι και 700€-900€) δεν φτάνει ούτε για τα βασικά.

Όπως προαναφέραμε, πολλοί εκπαιδευτικοί για σοβαρούς προσωπικούς οικογενειακούς λόγους αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται καθημερινά στην Αίγινα, πράγμα που σημαίνει ότι το κόστος μετακίνησης είναι πολύ υψηλό. Άλλοι πάλι αδυνατούν να βρουν σπίτια για να μείνουν τα οποία να μπορούν να τα υποστηρίξουν οικονομικά, καθώς τα ενοίκια κυμαίνονται στα 250-300€. Έντονο επίσης είναι το ζήτημα της μετακίνησης εντός του νησιού (στα σχολεία της περιφέρειας) για όσους δεν έχουν δικό τους όχημα λόγω της ανύπαρκτης συγκοινωνίας.

Όλα τα παραπάνω συχνά γίνονται η αιτία να συνάδελφοι που έχουν προσληφθεί για να υπηρετήσουν στο νησί να παραιτούνται γιατί δεν μπορούν να επιλύσουν τα προαναφερθέντα προβλήματα.

Ζητάμε από το Δήμαρχο Αίγινας κ. Ι. Ζορμπά να μας δεχτεί άμεσα σε μία συνάντηση όπου θα συζητήσουμε τι μέτρα ανακούφισης θα πάρει η Δημοτική Αρχή για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Επιπλέον ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί σχετικά με τα παραπάνω.

Συγκεκριμένα αιτούμαστε:

  • Επίδομα σίτισης στέγασης προς όλους τους εκπαιδευτικούς που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της Αίγινας όπως κάνουν και άλλοι νησιωτικοί Δήμοι.
  • Εξασφάλιση της δωρεάν μετακίνησης προς όλα τα σχολεία του νησιού με ευθύνη του Δήμου (με δημοτική συγκοινωνία, ταξί) ή επιδότηση της μετακίνησης.
  • Να ασκήσει πίεση στις εφοπλιστικές εταιρείες ώστε να εξασφαλιστεί έκπτωση στα ναύλα των πλοίων κατά 50%.
  • Εξασφάλιση θέσεων (με δυνατότητα εκπρόθεσμης εγγραφής) στους Δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα παιδιά των εκπαιδευτικών ανεξάρτητα από το χρόνο πρόσληψης.

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.