ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

“Τα δεινά στο «Σπίτι του Ροδάκη» δεν έχουν τέλος”

Σπίτι Ροδάκη Αίγινα
Written by aeginalight

Επιστολή-ενημέρωση από τον αρχιτέκτονα κ. Τάση Παπαϊωάννου για τις οικοδομικές εργασίες στο Σπίτι του Ροδάκη στον Μεσαγρό Αίγινας:

Τα δεινά στο «Σπίτι του Ροδάκη» δεν έχουν τέλος!

Σε συνέχεια της επιστολής μας: “Οικοδομικές εργασίες και επεμβάσεις που αλλοιώνουν το σπίτι του Ροδάκη που σας αποστείλαμε στις 28/06/2021, σας επισυνάπτουμε δύο έγγραφα του Υπουργείου Πολιτισμού-ΚΣΝΜ και της Γεν. Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά (συν. 1 & 2), που αναφέρονται στις αυθαίρετες εργασίες που έχουν γίνει στο «Σπίτι του Ροδάκη» στο Μεσαγρό, προκειμένου να ενημερωθούν οι αναγνώστες σας και οι πολίτες της Αίγινας, για το τι πραγματικά έχει συμβεί στο μοναδικό, αλλά αλλοιωμένο πια από τις επεμβάσεις του νέου του ιδιοκτήτη, “διατηρητέο μνημείο” παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Αίγινας.

Τα έγγραφα αυτά πιστοποιούν, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι όλες οι οικοδομικές εργασίες (και όχι μόνο) που έγιναν στο Μνημείο, ήταν τελικά αυθαίρετες και παράνομες! Επίσης καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του ιδιοκτήτη του, αλλά και όλη τη διαφημιστική καμπάνια  των τελευταίων μηνών (μέσω εκθέσεων, συνεντεύξεων, εκπομπών στην τηλεόραση κα) κατά την οποία δυστυχώς επιχειρείται η διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία

Τάσης Παπαϊωάννου
Αρχιτέκτων-Ομότιμος καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ

Τα έγγραφα σε PDF:

-ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ 2-1
ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΣΝΜ-ΥΠΠΟΑ 1


Φωτογραφία αρχείου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.