ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση με ομιλητή τον ιστορικό Ανδρέα Κούκο: “Ζει ακόμα το Όραμα του Καποδίστρια;”

Written by aeginalight

Οι Σύλλογοι Ενεργών Πολιτών Αίγινας και Γυναικών Αίγινας συνδιοργανώνουν εκδήλωση με ομιλητή τον ιστορικό Δρ. Ανδρέα Κούκο. Ο Δρ. Κούκος έχει μιλήσει αρκετές φορές στην Αίγινα με αντικείμενο το έργο και τη δράση του Ιωάννη Καποδίστρια. Φέτος θα θέσει το καυτό ερώτημα “Ζει ακόμα το Όραμα του Καποδίστρια;”

Κούκος Ανδρέας,
Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας-Νομικός Πρόεδρος Δ.Σ. Εταιρείας Μελέτης Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας-Ιωάννης Καποδίστριας

Ο Ανδρέας Κούκος σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από τη Σχολή Πολέμου Ναυτικού. Ολο- κληρώνει τη διδακτορική του διατριβή στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών. Είναι Ταξίαρχος ε.α. του Νομικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων. Διδάσκει Νεότερη Ιστορία και Στρατηγική στη Σχολή Εθνικής Αμύνης και στη Σχολή Πολέμου Ναυτικού, ενώ από το 2021 παρουσιάζει σειρά δια- λέξεων στον τομέα Νεότερης Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. με συντονιστή τον Καθηγητή κ.Ιάκωβο Μιχαηλίδη. Το 2010 ιδρύει την Εταιρεία Μελέτης Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας-Ιωάννης Καποδίστριας της οποίας και είναι Πρόεδρος. Είχε την επιστημονική επιμέλεια των ιστορικών σειρών ντοκιμαντέρ ΄‘Ιωάννης Καποδίστριας: η ζωή και το έργο του΄,΄Από την Άλωση στην Επανά- σταση: Η γέννηση ενός έθνους-κράτους΄,΄Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου΄ και ΄Η σφαγή της Χίου΄. Στο επιστημονικό του έργο περιλαμβάνονται άρθρα σε ιστορικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και συλλογικούς τόμους στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά.

Στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 Ώρα 19.00

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.