ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Written by aeginalight

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ

Αίγινα, 11.01.2023

 

Προς: κ. Χρήστο Στυλιανίδη, Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε οι υπηρεσίες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν στον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αντιπυρικής προστασίας για τη θωράκιση του νησιού μας από πιθανούς κινδυνούς καταστροφικών πυρκαγιών.

Το νησί της Αίγινας χαρακτηρίζεται από πλούσιες δασικές εκτάσεις με πευκοδάση οι οποίες ιδίαιτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελούν πιθανές εστίες εμπρησμών, ιδιαίτερα τη στιγμή που οι εκτάσεις αυτές πλαισιώνουν σημαντικά παγκόσμια πολιτιστικά μνημεία όπως ο Ναός της Αφαίας στην Αγία Μαρίνα καθώς και πλήθος οικισμών και επιχειρήσεων. Είναι εύκολα αντιληπτό πως μια ενδεχόμενη πυρκαγιά θα αποτελέσει πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική καταστροφή για το νησί μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας πιστεύοντας πως ως υπεύθυνος για την πολιτική προστασία της χώρας μας κατανοείτε τον κίνδυνο που σας αναφέρουμε.

Με εκτίμηση,

Σταύρος Καλαμάκης

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.