ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η διαβούλευση του νέου Προγράμματος LEADER 2023-2027

LEADER 2023-2027
Written by aeginalight

Με μεγάλη προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 η ενημερωτική εκδήλωση διαβούλευσης στο πλαίσιο σχεδιασμού του νέου προγράμματος LEADER 2023-2027 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Αίγινας, του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής και της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείου Αίγινας.

Την εκδήλωση, η οποία ήταν ανοιχτή στο ευρύ κοινό, χαιρέτησε και συντόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος του Δικτύου και Δήμαρχος Αίγινας, κ.  Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος έκανε μια ιστορική αναδρομή στην ίδρυση του Δικτύου. Κατόπιν ο κ. Μάνος Καλλίγερος, εκ μέρους του Δικτύου και στέλεχος αυτού, παρουσίασε την πορεία υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER της προηγούμενης περιόδου 2014-2020 και ολοκλήρωσε με τον απολογισμό και την αποτύπωση της παρούσας κατάστασης. Στην συνέχεια η κα Χριστίνα Καλαθά, συντονίστρια του Τ.Π. CLLD/LEADER  παρουσίασε τον τρόπο σχεδιασμού του νέου προγράμματος LEADER 2023-2027 στις Νήσους Αττικής, καθώς και τις δυνατότητες εκ μέρους φορέων, Συλλόγων και ιδιωτών επιχειρηματιών υποβολής του δικού τους επενδυτικού σχεδίου και επιπρόσθετα τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί ανάπτυξη με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων.

Η εκδήλωση διαβούλευσης ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις εκ μέρους των παρισταμένων, καθώς και με συζήτηση σχετικά με την υλοποίηση συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων.

Στην διαβούλευση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαίρη Κουκούλη, Δημήτρης Καραγιάννης, Αντώνης Μούρτζης, Γιώργος Σκαλτσιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της ΚΕΔΑ κ. Νίκος Πτερούδης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, Συλλόγων, ξενοδοχειακών ενώσεων και καταλυμάτων και  ιδιώτες επιχειρηματίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν σχετικό υλικό στον σύνδεσμο https://www.atticalag.gr/diavoyleysi-gia-to-neo-topiko-programma-leader-2023-2027/. Επίσης μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Δίκτυο Νήσων Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής, ώστε να ενημερωθούν σχετικά με την κατάθεση πρότασης προς χρηματοδότηση.

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.