ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Πάμε Σινεμά: «Στη σκιά του Καραβάτζιο»

Written by aeginalight

Ενημέρωση 19/2: ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ , Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 6.00 ΣΤΟ 22970 26126 ΓΙΑ ΝΕΩΤΕΡΑ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΑΥΤΗ.

Σινέ ΤΙΤΙΝΑ

Πέμπτη 16/02.- Παρασκευή 17/02- Σάββατο 18/02
8.15 (βραδινή)

 Κυριακή 19/02 – Δευτέρα 20/02 και Τετάρτη 22/02 
7.15 (βραδινή)

«Στη σκιά του Καραβάτζιο»

Ιταλογαλλική ταινία του Μικέλε Πλάσιντο, 2022

Δραματική,  με τους Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Λουϊ Γκαρέλ, Ιζαμπέλ Ιπέρ, κα.

Η πολυτάραχη ζωή του Καραβάτζιο, ενός αιρετικού, έντονου, ιδιοφυή ανθρώπου, ο οποίος πάλεψε όλη του τη ζωή με το κατεστημένο με μία και μόνο αποστολή: η Τέχνη να κλείνει μέσα της την αλήθεια.

«…Ένας ιεροεξεταστής αναλαμβάνει κατόπιν παπικής εντολής να διερευνήσει τον Καραβάτζιο και το έργο του και να καταλήξει σε πρώτη φάση στο συμπέρασμα αν αξίζει να του δοθεί χάρη για τον φόνο ενός άνδρα, αλλά στην πραγματικότητα να αποφανθεί αν το έργο του συμβαδίζει με τη θεία πίστη, όπως την εννοεί η παπική εκκλησία. Για εκείνους ο Θεός βρίσκεται στους ουρανούς, για τον Καραβάτζιο το θείο στοιχείο εντοπίζεται στους πένητες, στις πόρνες και στους κατατρεγμένους. Η αντισυμβατική, παν-ηδονιστική προσωπικότητά του ζωγράφου και το ταλέντο του γοητεύουν ισχυρούς προστάτες, όπως η αριστοκράτισσα Κονστάντζα Κολόνα, ή ο Καρδινάλιος, ο οποίος βλέπει στο πινέλο του θείο χάρισμα, εκείνος όμως, βρίσκει καταφύγιο στης «γης τους κολασμένους» – ως ένας από αυτούς άραγε;…»

Στα ιταλικά με ελληνικούς υπότιτλους / In Italian with Greek subtitles. Διάρκεια / Duration 120’.

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.