ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιοδεία υποψηφίου βουλευτή στην Α΄ Πειραιά, Β. Γκιτάκου σε υπηρεσίες του Δ. Αίγινας

Written by aeginalight

Κλιμάκιο της ΚΟ Αίγινας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος στην Α΄ Πειραιά Βασίλη Γκιτάκο και το δημοτικό σύμβουλο με την «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Αίγινα Παναγιώτη Ηλία, επισκέφτηκε τους δημοτικούς υπαλλήλους στο Δημαρχείο Αίγινας, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τις τεχνικές υπηρεσίες και του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους τέθηκαν τα εργατικά – λαϊκά προβλήματα και η δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει ο λαός, αλλά και η ανάδειξη των υπευθύνων για αυτή την κατάσταση, που δεν είναι άλλοι από τα κόμματα ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά που έχουν και τη «σφραγίδα» της Ε.Ε – ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.

Τα στελέχη του ΚΚΕ ανέδειξαν ότι η μόνη συνεπής δύναμη τόσα χρόνια, μέσα και έξω από τη Βουλή, στα σωματεία, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, είναι το ΚΚΕ. Το μοναδικό κόμμα που ήταν και είναι παρόν σε κάθε λαϊκό πρόβλημα και έχει παλέψει ενάντια σε πλειστηριασμούς, σε απολύσεις κλπ. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν οι ίδιοι καλύτερες συνθήκες εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς, προσλήψεις προσωπικού.

Συγκεκριμένα συνομιλώντας με εργαζόμενους της καθαριότητας και των τεχνικών υπηρεσιών, ο υποψήφιος βουλευτής Βασίλης Γκιτάκος, τους ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα για να τους καταβάλει η Δημοτική Αρχή Αίγινας τα χρήματα για τα ΜΑΠ παρελθόντων ετών και ότι θα είναι στο πλευρό τους σε αυτό τον αγώνα.

Επιπλέον αναδείχτηκαν τα αποτελέσματα της υποχρηματοδότησης, του μειωμένου προσωπικού, της έλλειψης μέτρων ασφαλείας κλπ. Όπως ανέφερε ο Β. Γκιτάκος, «τα τελευταία 8 χρόνια, έχουμε πάνω από 60 νεκρούς συναδέλφους μας και πάνω από 100 τραυματισμένους σοβαρά εν ώρα εργασίας, χώρια οι επαγγελματικές ασθένειες που δεν καταγράφονται».

Με τη σειρά του ο δημοτικός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Παναγιώτης Ηλίας, ανέφερε πως είναι η μόνη παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο που παλεύει τόσο μέσα, αλλά και έξω αυτό, για το δικαίωμά τους να εργάζονται με ασφάλεια και να γυρίζουν υγιείς στο σπίτι τους χωρίς φόβο, αλλά και για επιπλέον προσλήψεις προσωπικού. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υποστήριξε το αίτημα των εργαζομένων απαιτώντας από τη δημοτική αρχή να ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα των εργαζομένων για καταβολή της αποζημίωσης για τα ΜΑΠ παρελθόντων ετών, αλλά και φυσικά να τους παρέχει όλα τα απαραίτητα ΜΑΠ από δω και στο εξής.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους, στις επερχόμενες εκλογές να μην τσιμπήσουν στα εκβιαστικά διλλήματα, αλλά και στα ψίχουλα που τάζουν στο λαό, να κάνουν το αποφασιστικό βήμα να στηρίξουν το ΚΚΕ, έτσι ώστε ενισχυμένο και από καλύτερες θέσεις να παλέψει προς όφελος των συμφερόντων των εργαζομένων.

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.