ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Πάμε Σινεμά: «Τα πνεύματα του Ινισέριν» & «Η πριγκίπισσα Αλάνι»

Written by aeginalight

ΣΙΝΕ ΤΙΤΙΝΑ

«Τα πνεύματα του Ινισέριν»

Αγγλο-αμερικανο-ιρλανδική ταινία του Μάρτιν ΜακΝτόνα , 2022, Δραματική
με τους Κόλιν Φάρελ, Μπρένταν Κλίσον, Κέρι Κόντον, Γκάρι Λίντον κα.

Πέμπτη 2/03, Παρασκευή 3/03 & Σάββατο 4/03
8.15 (βραδινή)

 Κυριακή 5/03, Δευτέρα 6/03 και Τετάρτη  08/03
7.15 (απογευματινή)

«…Η ιστορία, τοποθετημένη, πριν από έναν αιώνα, σε ένα φανταστικό, απομονωμένο νησί, το Ινισέριν, κοντά στις ακτές της Ιρλανδίας, ξεκινά με την απόφαση του Κολμ να διακόψει τις σχέσεις του με τον στενό του φίλο τον Πάντρικ. Ο Πάντρικ δεν μπορεί να το χωνέψει και αρχίζει να αναζητά τον λόγο της απόφασης αυτής. Ο Κολμ είναι αποφασισμένος να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του συνθέτοντας μουσική, θέλοντας να αφήσει πίσω του κάτι για το οποίο θα τον θυμούνται…»

Η ιστορία δύο «ασήμαντων» ανθρώπων μιας μικρής κλειστής κοινότητας, που αναστατώνεται από μια απρόσμενη απόφαση. Απέναντι ακριβώς, οι φλόγες του εμφυλίου πολέμου γιγαντώνονται, όταν δύο άνδρες με διαφορετικό τρόπο θεώρησης της ζωής, αναζητούν κάποιο νόημα για να αντέξουν την ύπαρξή τους. Ο ένας, σκεπτικός, αναζητεί την ηρεμία, ο δεύτερος συναισθηματικός, την αγάπη και την αποδοχή… Αξιοποιώντας τις εναλλαγές του άγριου φυσικού τοπίου, ο σκηνοθέτης αποκαλύπτει τις παθογένειες μιας κλειστής κοινωνίας – ενός νησιού, που στενάζει κάτω από τα στερεότυπα, το μυστικισμό, τα κακέκτυπα και τις κλειστές πόρτες, προτάσσοντας την αξία της καλοσύνης, αλλά και το δικαίωμα να ζει κανείς τη ζωή του όπως επιλέγει, έστω κι αν αυτή του η απόφαση μοιάζει εντελώς παράλογη…

Στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους, Διάρκεια 115’


«Η πριγκίπισσα Αλάνι»

Κινούμενα σχέδια – Μεταγλωττισμένο, Διάρκεια 90’

 Παρασκευή 3/03- Σάββατο 4/04
5.45 (απογευματινή)

  Κυριακή 5/03  και Δευτέρα 6/03
4.45 (απογευματινή)

«…Η Πιλ είναι μια νεαρή ορφανή που ζει στη μεσαιωνική πόλη Ομιχλούπολη. Μια μέρα, ο Τρίσταν, ο άκαρδος αντιβασιλέας, καταριέται τον Ρόλαντ, διάδοχο του θρόνου και τον μεταμορφώνει σε «γατόκοτα» (μισό κοτόπουλο, μισό γάτα). Για να σώσει τον Ρόλαντ και το βασίλειο, η Πιλ ξεκινά μια αναζήτηση για το αντίδοτο. Ο Κρόμπαρ, ένας άγαρμπος φρουρός με καλή καρδιά, ο Κουδουνάκιας, ένας νεαρός γελωτοποιός, και η παρέα των τριών κουναβιών της, την ακολουθούν. Από το Καταραμένο Δάσος έως το Λαγκάδι του Θηρίου, η Πιλ και η απίθανη συντροφιά της θα ζήσουν τη μεγαλύτερη περιπέτεια. Και θα βρουν την οικογένεια που δεν είχαν ποτέ…»

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.