ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νηστίσιμες καριόκες με χαλβά και άρωμα …Αίγινας

mm

Ένα νηστίσιμο γλυκό με φιστίκι Αιγίνης και με την γαστρονομική πινελιά της  Κατερίνας Ανδριτσάκη:

Νηστίσιμες καριόκες με χαλβά και άρωμα …Αίγινας
ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό χαλβάς του μπακάλη
1/2 βαζάκι ταχίνι
2-3 κουτ σούπας μέλι
150 γραμμ καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1 βαζάκι (400 γραμμ) γλυκό κουταλιού φιστίκι
350 γραμμ κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε με τα χέρια μας το χαλβά σε ακανόνιστα μικρά κομμάτια σε ένα μπωλ .
Ζεσταίνουμε το ταχίνι με το μέλι σε κατσαρολάκι να αραιώσει η υφή τους και τα προσθέτουμε στο χαλβά. Συμπληρώνουμε με την καρυδόψιχα και το γλυκό φιστίκι.
Ανακατεύουμε μ ένα κουτάλι να ενωθούν τα υλικά και αδειάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα.
Τυλίγουμε και δίνουμε με τα χέρια μας σχήμα ρολό.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για μια ώρα και όταν το βγάλουμε ανοίγουμε τη λαδόκολλα και κόβουμε σε φέτες με κοφτερό μαχαίρι.
Περνάμε τις φέτες από τη σοκολάτα που έχουμε στο μεταξύ λιώσει σε μπαιν μαρί και αφήνουμε να στεγνώσουν σε ταψί με λαδόκολλα στο ψυγείο.
Σερβίρουμε σε διακοσμητικά χαρτάκια των cupcakes ή τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.

Καλά Κούλουμα !

About the author

mm

Katerina Andritsaki

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.