ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ν.Δ./ ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας – Κομματικές κόντρες για τα οχυρά της Πέρδικας

Written by aeginalight

Ανήμερα Καθαράς Δευτέρας, 7 Μαρτίου 2022, οι τοπικές οργανώσεις Αίγινας της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, με Δελτία Τύπου, μπαίνουν σε κομματική αντιπαράθεση για την αξιοποίηση-ιδιωτικοποίηση των Οχυρών της Πέρδικας, δίνοντας τη δική τους τοποθέτηση για το χρονικό των αποφάσεων εκμίσθωσης, ενώ συμφωνούν και οι δυο οργανώσεις με  την πρόταση που ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας.

Στο παρακάτω Δελτίο Τύπου/ 7-3-2022 η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αίγινας, εκτός από τα οχυρά Πέρδικας θυμίζει την πρόταση Καμμένου το 2016 για τη δημιουργία ενός Silicon Island στα οχυρά του Τούρλου από Άραβες επενδυτές.

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αίγινας απαντά την ίδια μέρα με Δελτίο Τύπου (παρακάτω), θυμίζοντας, μεταξύ άλλων, την απόφαση του ΤΕΣ για ιδιωτικοποίηση των οχυρών επί Ν.Δ. το 2014 και δηλώνει την αντίθεσή της σε κομματικές αντιπαραθέσεις για το θέμα της αξιοποίησης των οχυρών της Πέρδικας.

ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αίγινας Δελτίο Τύπου για την έκταση των Οχυρών της Πέρδικας

Αιγινήτισσες και Αιγινήτες

Φίλες και Φίλοι

Με απορία και έκπληξη διαβάζουμε  τις  ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας  σχετικά με το θέμα των εκτάσεων στα Οχυρά της Πέρδικας.

Θυμίζουμε λοιπόν, τις δηλώσεις του συγκυβερνήτη του ΣΥΡΙΖΑ  Πάνου Καμμένου και  τότε Υπουργού Άμυνας σε ομιλία σε ενημερωτική εκδήλωση του ΕΒΕΑ για την αξιοποίηση των ακινήτων του ΥΠΕΘΑ στις 8 Ιουνίου του  2016 «…Ήδη καταθέσαμε στη Βουλή το σχέδιο νόμου το οποίο προβλέπει τις διαδικασίες για να μπορέσει να διατεθεί αυτή η περιουσία προς όφελος της εθνικής μας οικονομίας.

Ποια είναι λοιπόν η διαδικασία που μπορεί να ακολουθήσει αυτή τη στιγμή ένας ενδιαφερόμενος για να μπορέσει να ενοικιάσει με ορίζοντα 99 χρόνια – για να μην μπορεί να υπάρξει και η δυνατότητα που υπάρχει και στις ιδιωτικές συμβάσεις της κατοχής από χρησικτησία του συγκεκριμένου χώρου, καλυμμένο αυτό νομοθετικά – να μπορέσει να επενδύσει, να μπορέσει να κατασκευάσει, να μπορέσει να αποφύγει την γραφειοκρατία. Αυτό λοιπόν που κάναμε είναι μία πολύ απλή διαδικασία.

Η διαδικασία αυτή προβλέπει: την παρουσίαση της περιουσίας των Ταμείων Εθνικής Άμυνας όταν θα υπάρχει ενδιαφέρον. Ο ενδιαφερόμενος καταθέτει μία πρόταση με το μίνιμουμ που προβλέπεται στην ενοικίαση του οικοπέδου, του οικήματος του νησιού, το οποίο είναι 5% σε ετήσια βάση. Από τη στιγμή που υπάρχει 5% προσφορά για ένα συγκεκριμένο απόλυτα καθαρά περιγραφόμενο οικόπεδο με όλες τις δυνατότητες που έχει το καθένα, τότε αυτό οδηγεί στην υπογραφή ενός MoU μεταξύ του ΤΕΕΘΑ και του ενδιαφερομένου, ότι δηλαδή ενδιαφέρεται να το ενοικιάσει για τα υπόλοιπα 99 ή 50 χρόνια ίσως και λιγότερα ανάλογα το τι θέλει, -μίνιμουμ τα 50 χρόνια – και προσφέρει δεσμευτικά το 5% το χρόνο…» και συνεχίζει ο Π. Καμμένος  , μιλώντας στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, για την επένδυση που προγραμματίζει στην περιοχή των «Οχυρών» στην Πέρδικα της Αίγινας να την αξιοποιήσει ως «θεματικό πάρκο» μετατρέποντάς την ως παλιό στρατόπεδο σε γήπεδο paintball… !!!

Να θυμίσουμε ακόμα και το τι έλεγε ο Π. Καμμένος για την περιοχή του Τούρλου «Μας επισκέφθηκαν από ένα πάρα πολύ μεγάλο fund από το Ισραήλ, το οποίο έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις στο Ισραήλ και το οποίο αποφάσισε να επενδύσει στην Ελλάδα. Τους προτείναμε εκτός από τις Φλέβες για τις οποίες τους είπαμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον – γιατί όλα γίνονται ανοιχτά και δημόσια, αυτό είναι πολύ βασικό – να πάνε στον Τούρλο στην Αίγινα, στο βόρειο μέρος της Αίγινας που βλέπει στον Πειραιά .Και το δέχτηκαν. Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ότι εκεί, με 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ επένδυση, πόσοι θα εργαστούν, πόσες ελληνικές επιχειρήσεις θα δουλέψουν μόνο και μόνο για να χτιστεί. Και εν συνεχεία, γύρω από μια τέτοια επένδυση, πόσες επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν για να μπορέσουν να εργαστούν Έλληνες πολίτες και παράλληλα να παραχθεί εισόδημα για τη χώρα…».  Το Fund  αυτό ήθελε να μετατρέψει τον Τούρλο σε Silikon Valley…

Κατανοούμε… ,η δημοσκοπική πίεση  εξωθεί το ΣΥΡΙΖΑ σε «ακτιβισμούς»,  ανακοινώσεις με πνεύμα Θ. Καρτερού της «Αυγής», λαϊκισμό τύπου Πολάκη και απόπειρα διαγραφής των κυβερνητικών πεπραγμένων της περιόδου διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι συμπολίτες μας έχουν μνήμη…

Ο Υφ. Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς στην ομιλία τους την Βουλή ανέφερε : «Σε κάθε περίπτωση θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι τοπικές κοινωνίες αποτελούν για εμάς τους άμεσους συνεργάτες μας στην αξιοποίηση των ακινήτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Έχουν αποδείξει οι Ένοπλες Δυνάμεις ότι το πρόσημο, η προτεραιότητα, το μεγάλο στοίχημα της αξιοποίησης της περιουσίας πρωτίστως δεν αφορά σε οποιοδήποτε»

Τα μέλη της  ΔΗΜ.Τ.Ο. Αίγινας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία του τόπου μας και στους συμπολίτες μας , συντασσόμαστε με το ψήφισμα του Δήμου Αίγινας και συνυπογράφουμε τη μοναδική ορθολογική πρόταση για την περιοχή των Οχυρών της Πέρδικας, σε ανάδειξή τους ως Ιστορικού χώρου και χώρου μνήμης, τη μετατροπή τους σε Θεματικό Πάρκο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αξιοποίηση τους αντίστοιχη με τα Οχυρά της Γραμμής Μεταξά.

Αυτή και μόνον αυτή μπορεί να είναι η βιώσιμη προοπτική των Οχυρών.

Η πρόταση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αίγινας ήδη έχει κατατεθεί στους  Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας  στην Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, στον Περιφερειάρχη Αττικής και στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, προκειμένου να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες υλοποίησής της.

 

Ο Πρόεδρος                   Τα μέλη του Δ.Σ.                    Ο Γενικός Γραμματέας

Κασιμάκης Παναγιώτης                                                  Αποστολίδης Ευάγγελος


 Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αίγινας για τα οχυρά της Πέρδικας 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.